Puntgave Nissan Skyline R34 GT-R te koop (362 km)

Bij Japanse exporteur JDM EXPO Co. Ltd wordt een waar pareltje aangeboden. Het gaat om een Nissan Skyline GT-R V-Spec II Nur uit 2002 met slechts 362 kilometer op de klopt. Voor liefhebbers van snel Japans spul met hele diepe zakken is het een buitenkansje.

Puntgave Nissan Skyline R34 GT-R te koop (362 km)

De Nissan Skyline R34 GT-R is een auto waarvan de reputatie meestal groter is dan de prestaties. Dankzij de klassieke Gran Turismo-games, de Fast & Furious film franchise en de daarvan afgeleide Need For Speed Underground-games heeft de Nissan mythische proporties aangenomen in de autowereld.

Buiten Japan heeft de R34 echter nooit veel gepresteerd. De beroemde bijnaam "Godzilla" werd door de Australiërs gegeven aan zijn oudere broer R32, die de toerwagenracerij in de vroege jaren '90 domineerde.

Een internationale raceversie kwam er ook niet van de laatste generatie, maar de R33 ging wel naar Le Mans. Uiteindelijk maakt dat allemaal niets uit, want in de tuningscene is er geen beter wapen dan een aangepaste Skyline.

Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II Nür

Zo bewijst ook die extreem nette exemplaar uit 2002, het allerlaatste jaar van de Skyline GT-R. De auto wordt aangeboden door exporteur JDM EXPO Co. Ltd in Yatomi, Japan. Het bedrijf is gespecialiseerd in de export van bijzondere JDM-wagens naar Amerika.

Het exemplaar dat te koop staat heeft een nogal lange typenaam: voluit is dit een Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II Nür. Als we dat gaan ontleden komen we erachter dat V-Spec II staat voor de tweede versie van de "Victory Specification". Dat betekent een carbon motorkap met NACA-duct inlaat, geupgrade ATTESA-ETS Pro vierwielaandrijvingssysteem, een actief achterdifferentieel, stijvere ophanging, grotere achterremmen, een frontsplitter en een carbon diffuser.

Met de Nür-variant, vernoemd naar de beroemde Nürburgring, werden er nog eens stalen turbinewielen voor de turbo's toegevoegd. Deze gaven meer turbo lag dan de standaard keramische exemplaren, maar konden wel veel meer turbodruk aan.

Door de 'gentleman's agreement' onder de Japanse fabrikanten gaf Nissan slechts 280 pk op voor de ultieme Skyline, maar in werkelijkheid lag dat dichter bij de 340. Slechts 718 V-Spec II Nür Skylines verlieten de fabriek in 2002 en dit is waarschijnlijk het beste exemplaar op de markt.

Museumstuk

De Skyline heeft namelijk slechts 362 originele kilometers op de klok. De kilometerstand is geverifieerd door het Japan Export Vehicle Inspection Center en alle boekjes zijn er bij. Het onaangetaste interieur zit grotendeels in plastic en volgens JDM EXPO ruikt de Nissan zelfs nog als nieuw. Door de lage kilometerstand is het bijna zonde om er mee te gaan rijden. Bijna dan.

Flink wat credits

Je zult echter flink wat races in Gran Turismo 4 moeten winnen voordat je genoeg credits hebt om de Skyline over te laten komen vanuit Japan. JDM EXPO vraagt maar liefst $485.000 voor de unieke wagen. Dat is omgerekend €413.982 en 42 cent. Toch even willen zwijmelen? De advertentie bekijk je hier en de video kijk je hieronder.

Cargasm
  • JDM EXPO Co. Ltd
  • JDM EXPO Co. Ltd