22 gewonden bij paddock explosie op Nürburgring

Op de Nürburgring heeft een ernstig ongeluk plaatsgevonden. 22 mensen zijn gewond geraakt, waaronder drie zwaargewond. Eén persoon verkeert in kritieke toestand.

Een medische helicopter daalt neer bij de Nürburgring

Het ongeluk vond plaats in de paddock van de Nürburgring op vrijdagavond rond 18:00. Een drukfles ontplofte en veranderde in feite in een shrapnel granaat. De politie meldt dat daarbij 22 gewonden vielen. Zij kregen eerste hulp in het medisch centrum van het circuit, waarna sommigen van hen met de traumahelikopter naar het nabijgelegen ziekenhuis werden gebracht.

De politie meldt later op de avond dat er vier mensen ernstig gewond raakten. Een van hen verkeert in kritieke toestand. Over de aard van de verwondingen is niets bekendgemaakt. De identiteit van de slachtoffers is ook niet bekend.

Op de Nürburgring stond dit weekend de volgende ronde van de Nürburgring Langstrecken Serie (NLS) op de planning. De NLS is een endurance racing serie, met races van vier of zes uur lang. Verschillende Nederlanders zouden dit weekend meedoen, onder wie Tom Coronel en Beitske Visser. De sessies op vrijdag werden meteen geschrapt.

De rest van het weekend gaat wel door. “We zijn allemaal diep geschokt en onze gedachten gaan uit naar de getroffenen”, verklaart circuitbaas Mike Jäger aan Motorsport.com. “Het incident is echter niet direct gerelateerd aan het evenement. Daarom hebben we samen met onze teams besloten om het evenement door te laten gaan.” De race op zaterdag zal om 12:00 van start gaan.