Nieuwe Nissan GT-R Nismo is niets nieuws

Vol trots presenteert Nissan de nieuwe GT-R Nismo. Er is echter alleen niets aan veranderd.

Nieuwe Nissan GT-R Nismo is niets nieuws

De toekomst van Japan's beste supercar is al een tijdje ongewis, maar het persbericht vanuit Nissan heeft vandaag al enkele vermoedens bevestigd. Het merk presenteert vandaag de nieuwste versie van de GT-R Nismo. Buiten een ander kleurtje, wat extra carbon en een nieuw setje wielen is er echter bijna niks aan het '2022'-model gedaan.

Grijs

Onder de kap vinden we dezelfde 3,8 liter twin turbo V6 met 600 pk en 652 Nm aan koppel. De prestaties zijn dus gewoon gelijk gebleven: 0-100 in 2.8 seconden en een top van 330 kilometer per uur. Wel zijn alle onderdelen van de VR38DETT nog even iets lichter gemaakt en werken ze met kleinere toleranties. Zo moet de nieuwe Nismo makkelijker toeren maken en beter reageren op het gaspedaal.

Maar wat is er precies veranderd? Om te beginnen is de nieuwe Nismo leverbaar in de unieke Stealth Gray-kleur. Volgens de Japanners is de tint geïnspireerd op de kleur van het asfalt waar de GT-R in het verleden gedomineerd heeft. Naast de nieuwe lak heeft de GT-R vanaf nu een vernieuwd Nissan-logo.

Special Edition

Is de kleur niet speciaal genoeg voor je? Dan kun je kiezen voor de Nismo Special Edition. Naast het grijs krijg je dan een carbon motorkap die 100 gram lichter is dan voorheen en een setje 20-inch Rays-wielen. Door hun zwarte kleur en rode pinstripe passen de wielen perfect bij de kleuren van de bodykit. Heb je het geld niet voor een echte, dan kun je bij de McDonald's in Japan een Happy Set halen met een tof schaalmodel.

De Happy Set GT-R Nismo.

De tijd volmaken

De babystapjes die Nissan met de nieuwe GT-R Nismo gezet heeft geven wat ons betreft duidelijk aan dat er geen plannen zijn voor een opvolger. Het model loopt immers al sinds 2007 mee. Na twee facelifts komt er voor de R35-generatie toch een einde in zicht dankzij strenger wordende emissie- en geluidseisen. Naar verwachting moet de GT-R in zijn originele vorm de tijd volmaken tot 2024, afsluitend met een GT3-afgeleide Final Edition. Daarna wordt er een mild-hybride variant verwacht die het stokje overneemt tot tenminste 2030.

Nieuws
  • Nissan