In beslag genomen GT-R gaat organen vervoeren

De Portugese politie heeft de kans gegrepen om een in beslag genomen Nissan GT-R nuttig te maken.

In beslag genomen GT-R gaat organen vervoeren

In beslag genomen supercars, vaak smullen we ervan. Meestal vanwege de domme redenen waarom ze afgepakt worden, maar toch vooral omdat dat soort auto's vaak goedkoop weer op de markt komt. Bij overheidsinstanties zoals de Dienst Domeinen Roerende Zaken kun je zomaar voor een zacht prijsje een leuke youngtimer, dikke supercar of luxe limo aanschaffen.

Geen doorverkoop

In Portugal pakken ze het anders aan. De Guardia Nacional Republicana, de Portuguese variant van de gendarmerie, heeft een in beslag genomen Nissan GT-R aan het veilingblok voorbij laten gaan. In plaats van gemiste belastinginkomsten terug te winnen via verkoop maakt de GNR de Japanse supercar echt nuttig.

Orgaantransport

In een Facebook-post laat de GNR weten dat de GT-R door de politie uitgerust is om vanaf vandaag orgaantransport te gaan verzorgen. De Nissan krijgt daarmee een vergelijkbare rol als de Lamborghini Huracan die in Italie wordt ingezet. De Italiaanse politie heeft echter de officiële steun van Lamborghini. In Portugal hebben ze dat soort vriendjes blijkbaar niet.

Ideale kandidaat

De Nissan GT-R is toevallig perfect voor het werk dat de GNR voor de auto gepland heeft. Met zijn intelligente vierwielaandrijving, 7-traps automaat met dubbel koppeling en relatief hoog gewicht is de GT-R een stabiele en veilige auto onder alle weersomstandigheden.

Je hoeft dus geen wereldkampioen te zijn om hard te gaan met de Nissan. En dat is geen overbodige luxe. Het model dat de GNR zal gebruiken is van de facelift uit 2011. De auto perst 537 pk en 607 newton meter koppel uit de handgebouwde 3,8 liter twin turbo V6. Daarmee knal je met launch control in minder dan drie seconden naar de honderd. Pas rond de 320 kilometer per uur houdt de pret op.

We gaan er dus vanuit dat de organen in bepaalde delen van Portugal altijd op tijd zullen zijn.

Cargasm
  • Guarda Nacional Republicana via Facebook