Lamborghini Aventador SVJ van voetballer op sloopnominatie

Je kunt niet alles kopen, zo bewijst Manchester City-speler Benjamin Mendy. De Fransman had zijn papieren niet op orde en is nu zijn dikke Lambo kwijt. De Aventador kan zelfs gesloopt worden door de Britse politie.

Lamborghini Aventador SVJ van voetballer op sloopnominatie

Als multi-miljonair loop je het risico je onder en boven de wet te voelen. Een verkeersboete is al snel geen probleem meer, maar slechts een beetje irritante tijdvulling. Parkeer je asociaal of rij je ergens te hard? Gewoon aftikken die handel.

Maar er zijn toch sommige overtredingen waar je je niet zomaar uit kunt kopen. De Franse voetballer Benjamin Mendy daar recent ook op een pijnlijke manier achter.

Effe Lambo kopen

Als speler van Manchester City kan Mendy het breed laten hangen, en dat deed hij dan ook met plezier tijdens een tripje naar Zuid-Frankrijk. Daar kocht hij een Lamborghini Aventador SVJ, het 770-pk sterke vlaggenschip van het Italiaanse supercarmerk. Na wat rondritjes langs de Franse Riviera onder het genot van de enorme V12, nam Benjamin de linksgestuurde Lamborghini vrolijk mee terug naar Engeland. Daar begonnen echter de problemen.

Benjamin Mendy nog trots bij zijn nieuwe aanwinst.

Verzekering?

Bij het importeren was Mendy even vergeten om de half miljoen dollar kostende supercar goed te verzekeren. Helaas voor Benjamin moest hij dat horen van de politie van Cheshire, die hem bij een routinestop aanhield. Ze wisten hem ook te melden dat zijn rijbewijs niet geldig was.

In Engeland is het onverzekerd rijden zo'n groot probleem dat de politie de bevoegdheid gekregen heeft dergelijke wagens meteen in beslag te namen. De Aventador werd dus prompt op een vrachtwagen geladen.

Slopen of verkopen

De eigenaar van een in beslag genomen, onverzekerde auto heeft in Engeland 14 dagen om met de juiste papieren te komen en stallingskosten te betalen. Doet hij dit niet, dan wordt de auto of geveild om de schatkist aan te vullen, of onherroepelijk de shredder in gegooid. Op het moment van schrijven heeft Benjamin Mendy er al meer dan 30 dagen opzitten. De tijd begint dus te dringen.

Gezien de waarde van de Lamborghini is het waarschijnlijker dat de auto op de veilingvloer belandt, maar de politie kan er ook voor kiezen om een goed voorbeeld te stellen. Het vakkundig vernielen van een peperdure supercar zou natuurlijk een goed publiciteitsmomentje kunnen zijn. Monsieur Mendy mag dus wel gaan opschieten.

Algemeen
  • Benjamin Mendy via Instagram
  • G-E Supercars