Haal een handgeschakelde Ferrari 360 Spider bij Domeinen

Zin een een vleugje zomer in deze donkere tijden? Pak dan je kans om deze vrolijke Fezza weg te kapen bij Domeinen Roerende Zaken. De Spider mag dan met crimineel geld gekocht zijn, dat maakt het geen misdaad om er goed van te genieten.

Haal een handgeschakelde Ferrari 360 Spider bij Domeinen

Op de cataloguspagina van de Domeinen Roerende Zaken vind je meestal grauwe en grijze hatchbacks en sedans, of misschien een enkele GTI of Golf R. Een beetje crimineel doet namelijk zijn best om niet op te vallen. Sommigen denken daar echter heel anders over. Het is toch zonde om niks te doen met al dat illegaal verkregen geld. Wie het breed heeft, laat het breed hangen, toch?

Zoiets moet de vorige eigenaar van deze klassiek Rosso Corsa Ferrari 360 Spider gedacht hebben. En we moeten het hem nageven: hij had wel smaak. De 360 is de laatste V8 Ferrari die niet een verzameling vouwen, kieuwen en extreem agressieve koplampen is. Sommigen vinden dat saai, wij noemen het liever stijlvol.

Gated shifter

De 360 werd gebouwd in de hoogtijdagen van het Ferrari Formule 1 team en Michael Schumacher, waardoor de semi-automatische F1-versnellingsbak een zeer populaire optie was. Van de 17.653 360's waren slechts 4.749 voorzien van de ouderwetse handgeschakelde zesbak. Slechts 2119 van die handgeschakelde 360's waren Spiders en 1.128 daarvan hadden het stuur aan de goede kant. Een zeldzaam beestje dus.

Nog steeds snel

De 360 in kwestie stamt uit 2002 en kwam drie jaar geleden ons koude kikkerlandje binnen. Met 35.614 kilometer op de klok heeft de auto weinig levenservaring. Zonde, want met de 400 pk sterke 3,6 liter V8 kan de Ferrari nog steeds goed meekomen in het verkeer. De sprint van 0-100 is gedaan in 4.6 seconden en de 360 kan doorstomen tot 293 kilometer per uur.

Geen koopje

Bij Domeinen zijn ze niet gek: je mag de Ferrari niet zomaar voor het laagste bod op komen halen. De 360 moet minimaal €51.505 euro opbrengen, maar dat is nog steeds geen gigantisch bedrag voor een elegante, analoge en zeldzame open V8 supercar. Koop dan!

Cargasm
  • Domeinen