Britse fraudeur klaagt politie aan voor pletten Ferrari 458 Spider

Een zelfverklaarde playboy entrepreneur sleept de West Midlands Police voor de rechter. Zij zouden ten onrechte zijn witte Ferrari 458 Spider door de schredder gehaald hebben.

Britse fraudeur klaagt politie aan voor pletten Ferrari 458 Spider

In het Verenigd Koninkrijk doen ze niet zo moeilijk als je de papieren van je auto niet in orde hebt. Is ie niet verzekerd? Hup, in beslag en op de vrachtwagen ermee. Regel je je zaakjes alsnog niet op tijd dan wordt je heilige koe onverbiddelijk de schroothoop op gegooid. Anders dan de Nederlandse overheid maakt het in de ex-Europese staat duidelijk niet uit wat de waarde is. Lekker doorverkopen via Domeinen doen de Britten niet aan.

Kentekenplaat oplichter

'Entrepreneur' Zahid Khan uit Birmingham kwam hier in 2018 persoonlijk achter. Khan was door de Britse overheid al aangeklaagd voor fraude, belemmering van de rechtsgang en heling vanwege zijn twijfelachtige praktijken rondom kentekenplaten. Khan registreerde onder zijn eigen naam bestaande gepersonaliseerde kentekens en verkocht ze vervolgens door.

'Stijlvolle' blunder

Zahid leek het een goed idee om zijn aankomst bij de rechtbank kleur te geven door zijn witte Ferrari 458 Spider op de stoep voor de ingang te parkeren. Gek genoeg trok dit de aandacht van de lokale politie. Na een snelle kentekencheck werd duidelijk dat de supercar niet verzekerd was en bovendien geregistreerd stond als een 'Category B'-voertuig.

'Category B' wil zeggen dat de auto beschadiging heeft aan het chassis en daarom op de sloopnominatie staat. Dat maakt het natuurlijk illegaal om ermee op straat te rijden. Tot grote verbazing en consternatie van alleen Mr. Khan werd de 458 prompt in beslag genomen.

Dubai

Zahid Kham claimt dat toen hij weer bij de rechtbank aankwam om de legitimiteit van zijn auto te bewijzen, hij te horen kreeg dat de Ferrari al was gesloopt. Daar stond hij echter niet lang bij stil, want in de zomer van 2018 vluchtte hij naar Dubai om zijn straf te ontlopen. Bij verstek ontving hij alsnog een gevangenisstraf van maar liefst tien jaar. In plaats van zijn tijd uit te dienen hangt hij tegenwoordig rond met celebrities zoals Floyd Mayweather, Busta Rhymes, NeYo, Akon en Cuba Gooding Jr.

Emotionele schade

Bijna drie jaar nadat zijn Fezza geplet werd heeft Khan het lef om de West Midlands Police aan te klagen. Volgens hem had de politie niet het recht om zijn auto te vernietigen zonder hem vooraf een aankondiging te verstrekken. Daarbij vindt hij het erg zonde dat de £200.000 die de auto waard was niet via een verkoop in onderdelen teruggegaan is naar zijn geliefde gemeenschap. Ze hadden er heel veel gaten mee in de weg kunnen dichten, vindt meneer Khan. Drie jaar na dato zit hij er bovendien nog steeds heel erg mee en lijdt hij zware emotionele schade.

Kom maar op

Een woordvoerder van de West Midlands Police blijft er lekker nuchter onder: "Zahid Khan heeft eerder al een claim naar de politie gestuurd, welke al afgewezen is. We hebben nu bericht ontvangen dat hij een gerechtelijke procedure is gestart. We zullen op de juiste termijn reageren op de claim via het gerechtelijk systeem."

Algemeen
  • West Midlands Police
  • Modern Shifter