Gespot: Justin Bieber's 'zwevende' Rolls-Royce Wraith

YouTuber effspot kwam deze bijzondere verschijning tegen in Los Angeles. Deze zwaar aangepakte Wraith doet zijn naam eer aan door te 'zweven'.

Gespot: Justin Bieber's 'zwevende' Rolls-Royce Wraith

Wanneer beroemdheden custom auto's voor zichzelf laten bouwen is de smaak vaak ver te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan de bizarre capriolen van Black Eyed Peas-lid Will.I.Am. Er zijn maar weinig Hollywood-types die er echt om geven waar ze in rijden. Vaak is het doel gewoon om een auto zo exclusief en duur mogelijk te maken, als ze er in passen tenminste. Supercars zijn vooral om te pronken en hard gaan is toch vooral best eng. 'Echte' autoliefhebbers zijn in die kringen best zeldzaam.

Bieber

Voormalig kindsterretje Justin Bieber valt wat dat betreft meer in de eerste categorie. De Canadees heeft een voorliefde voor Italiaanse supercars en luxe SUV's, en de auto's komen er nooit ongeschonden vanaf. Er is altijd wel een wrapje of setje enorme velgen op voorraad om de auto's meet te verfraaien. Zo kwam zijn Audi R8 uiteindelijk onder de panterprint te zitten.

West Coast Customs

Bieber laat zijn auto's aanpakken door het inmiddels beruchte West Coast Customs, de tjoenings-toko bekend bizarre creaties voor MTV's Pimp My Ride. Voor zijn Rolls Royce Wraith had Justin echter wat meer creatieve plannen dan een wrapje en 22 inch Forgiato's. De auto heeft een compleet nieuwe body gekregen.

'Zwevende' Wraith

De wielen van de Rolls zijn volledig bedekt om de indruk te geven dat de auto zweeft. Een "Wraith" is immers een schim of een geest, dus de auto doet zijn naam eer aan. Naast de opvallende wielbedekking heeft de auto een compleet nieuwe neus en kont gekregen. Alleen de daklijn is onaangetast.

Interessant design

De neus is vierkant en eenvoudig van opzet, met koplampen die de auto een sombere uitstraling geven. De driehoekige achterlichten doen in de verte een beetje denken aan iets van Maserati. De enorme suicide-doors zijn ontdaan van hun deurgrepen.

Het geheel is niet per se mooi, maar zeker apart en interessant te noemen. Al zijn we het niet helemaal eens met de goedkoop aandoende vierkante sierstukken in de achterbumper. Verborgen uitlaten waren wat ons betreft beter geweest.

Cyberpunk-interieur

Het gerucht gaat dat het interieur net zo Cyberpunk is als het exterieur. De donkere tint op de ruiten maakte het voor effsport moeilijk om hier shots van te maken.

Verder is het niet bekend of WCC de Wraith ook onderhuids aangepakt heeft. In standaard vorm hoeft Justin zich echter ook niet voor de Wraith te schamen, aangezien er sowieso een 630 pk-sterke 6.6 liter V12 aanwezig is. Hij moet er alleen wel even op letten dat ie niet weer in een wegsleepzone parkeert.

Tijdmachine

Op effspots' beelden hangen er nog West Coast Customs showplaten aan de auto, maar Bieber is er al mee gespot in een bijpassende outfit. Zo te zien is de unieke Rolls ook voorzien van een flux capacitor, want Justin is duidelijk teruggereisd naar 1992 in de foto.

Algemeen
  • effspot via YouTube, Justin Bieber via Instagram, Supercarsnews via Youtube
  • effspot