Hyperexclusieve Nederlandse Rolls-Royce heeft extreem interieur

Nederlandse designer Niels van Roij onthulde onlangs de Rolls-Royce Silver Spectre. Het is een Shooting Brake op basis van de Wraith. De buitenkant hadden we al gezien, maar nu toont Van Rooij ook het extreme interieur met een 2000 sterren tellende sterrenhemel.

Shooting Brake

Silver Spectre is een naam die goed past in de lijn van namen die Rolls-Royce kiest voor zijn modellen. Een Spectre is net als een Wraith een geest of spook. Wat dat betreft zet Van Roij de lijn van Rolls voort. In het design doet hij dat niet, want hij verbouwt zeven exemplaren van de Wraith tot Silver Spectres en die wijken toch af van wat RR zelf doet. Om te beginnen zijn het Shooting Brakes en die maakt Goodwood niet zelf. En waar u denkt Van Roij en Shooting Brake, waarom gaat er een lampje branden? Hij maakte eerder de Tesla Model S Shooting Brake.

Starlight Headliner

De afgelopen generaties van Rolls-Royce hebben allemaal een Starlight Headliner boven de inzittenden. De langere daklijn van de shooting brake leent zich uiteraard voor een groter statement. Van Roij heeft daarom het aantal lichtpunten uitgebreid tot 2.000 stuks. Naar mate de sterren verder achterin de auto zitten, zijn ze steeds meer gedimd. Zo wil de ontwerper de indruk van een eindeloze sterrenhemel wekken.

Kofferruimte

Ten opzichte van de 'gewone' Wraith heeft de Silver Spectre een ruimere kofferruimte. Van Roij heeft hem aangekleed met een zachte leren bekleding en zegt er het volgende over: "De speciaal vormgegeven kofferruimte is extra sprekend door het elegante lijnenspel waarin de zorgvuldig dubbel gekromde vlakken van de contrasterende elementen en opbergvakken samenkomen in het midden van de twee gescheiden rugleuningen van de achterbank."

Er komen maximaal zeven exemplaren van de Silver Spectre en elk model heeft een uniek feature dat maar een keer wordt gemaakt. Zo is er een exemplaar met een picknickset waarin het fineer uit het dashboard terugkomt, maar er is ook een kofferset die past bij de bekleding.

Van Roij heeft ook als een tuner huisgehouden onder de motorkap. De effortless V12 van 6,6 liter levert nu 700 pk in plaats van 632 pk en 900 Nm in plaats van de originele 800 Nm.