WILL.I.AMG 'The Flip' moet de jeugd gaan inspireren

will.i.am's eigen visie van de perfecte AMG Mercedes is volgens de ex-popkoning meer dan een GT 4-door met een G-klasse neus. De auto moet de minder bedeelde jeugd inspireren om een technisch vak te kiezen. Kennelijk helpt het uitbrengen van een nieuwe kledinglijn daarbij.

WILL.I.AMG 'The Flip' moet de jeugd gaan inspireren

Na de teaser van dinsdag is hij eindelijk hier: de WILL.I.AMG, de prefecte Mercedes-AMG volgens pop-producer en wansmaak kampioen will.i.am.

Met veel bombarie presenteerde hij one-off als een 'automotief meesterwerk met een expressief design en een verreikende boodschap' die een 'zichtbaar symbool is van de doelen van Mercedes-AMG en will.i.am om gedurfd nieuwe ideeën voort te brengen, grenzen te verlegen en het onmogelijke durven te doen.'

In normaal Nederlands is de auto, bijgenaamd 'The Flip', het zesde project van will.i.am en West Coast Customs, dit keer gesponsord door Mercedes-AMG.

Knip en plakwerk

Zoals in de teaser te zien was combineert de wagen de bonkige neus van een G-klasse met de lijnen van een coupe. Een vierdeurs coupe welteverstaan, want het model is gebaseerd op de AMG GT 4-door.

De vier deuren zijn echter vervangen door twee enorme suicide doors, een element geleend van Rolls-Royce. Mercedes en Will noemen ook de 'legendarische SLS Gullwing', maar die invloed is moeilijk te ontdekken. Waarschijnlijk wordt daarmee het gespleten glazen dakje bedoeld.

De beste motor

Onderhuids is The Flip gelijk aan de AMG GT 63 4-door Coupe. Dat betekent een vierliter twin turbo V8 met 630 pk en een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Sleutelen aan de motor was volgens will.hij.is overbodig, want Mercedes-AMG maakt al de beste:

"Now I’ve reached my goal and pushed even higher by re-imagining and creating my own vision of an AMG model. But I didn't touch the engine, because AMG really does make the best engines. The story of the founders of AMG truly inspires me and it is energizing to collaborate with like-minded people who also seek continuous improvement."

BEAR WITNESS

Naast alle lange teksten over inspiratie, vooruitstrevende techniek en minder bedeelde kinderen weet het persbericht ons te melden dat de WILL.I.AMG commercieel zoveel mogelijk uitgemolken gaat worden. Zo is er een nieuwe kleding en accessoirelijn met de naam 'BEAR WITNESS', gebaseerd op het teddybeer logo dat will.i.am voor de wagen verzon. Het logo zou geïnspireerd zijn door het geluid van de AMG V8.

Zesdelige docu

Naast de merch drop komt er bovendien een zesdelige documentaire waarin de creatie van de auto tot in detail uitgediept wordt. Uiteraard speelt will.i.am hierin de hoofdrol. De docu zal vertoond worden tijdens het prestigieuze film festival van Cannes.

The Flip wordt dit weekend tijdens de Grand Prix van Miami officieel onthuld. Vanwege de link met Mercedes-AMG zijn er enkele speciale gasten uitgenodigd, waaronder ene L. Hamilton. We gaan er vanuit dat de twee honderduit zullen kunnen praten over marketingstunts en politiek correcte, compleet lege uitspraken.

Algemeen
  • Mercedes-Benz