Bereid je voor: Will.I.Am heeft 'een nieuwe Mercedes gemaakt'

Naar eigen zeggen heeft de popster een splinternieuw model neergezet voor Mercedes-AMG. Gezien zijn eerdere creaties houden we ons hart vast.

Bereid je voor: Will.I.Am heeft 'een nieuwe Mercedes gemaakt'

Will.I.Am is bij het grote publiek vooral bekend voor zijn rol als oprichter van popgroep Black Eyed Peas. Via zijn visie kwam de band met de ene na de andere extreem succesvolle en vaak hopeloos irritante hit. In de autowereld is hij echter berucht om zijn - ahem - excentrieke smaak.

Zo wist hij zijn Tesla Model S om te buigen naar een Fast & Furious reject en kreeg hij het voor elkaar om een extreem vulgaire interpretatie van een hotrod te laten bouwen bij West Coats Customs. De basis? Een klassieke Volkswagen Kever. Later probeerde hij een eigen autobedrijf onder de nam IAMAUTO van de grond te krijgen, maar hij kwam niet verder dan een grondig verpeste DeLorean.

Will.I.AMG

In september van vorig jaar sloeg Will.Hij.Is de handen ineen met Mercedes-AMG voor de promotie van de GT 63 S E Performance 4 door. Die samenwerking beviel kennelijk zo goed dat de Duitsers hem loslieten in de ontwerpstudio. Althans, dat is hoe Will het brengt.

In zijn statement zegt hij trots dat hij eigenhandig 'een auto heeft gecreëerd voor Mercedes-AMG.' Bovendien zal de auto 'helpen bij het financieren van ingenieursprogramma's voor de jeugd in de binnenstad voor een technologische toekomst'. Dat je het maar even weet. Hoe een concept car dit allemaal precies zal doen is niet helemaal duidelijk. Wellicht wordt de wagen geveild voor het goede doel.

G Coupe

Op de details van de Will.I.AMG moeten we natuurlijk nog even wachten, maar de eerste impressie is al een bijzondere. Zo lijkt de wagen het silhouet van een C Coupe te hebben, gecombineerd met een bonkige neus die geleend lijkt te zijn van de nieuwe G-klasse. De onthulling van de - uiteraard geëlektrificeerde - AMG concept staat gepland voor donderdag 5 mei.

Nieuws
  • Mercedes-AMG