Holden Ute '2-Face' is perfecte rijdende reclame 

Deze oude Holden is tegelijkertijd Mad Max en West Coast Customs. De gespleten persoonlijkheid van de Ute is tot in het diepste detail doorgevoerd.

Holden Ute '2-Face' is perfecte rijdende reclame 

Autoliefde roest niet, maar klassiekers doen dat helaas maar al te graag. Vroeg of laat moet je als oldtimerrijder beginnen aan een vorm van restauratie. Geoff en Laura Luck van het Australische GC Restorations besloten te laten zien hoe groot de impact van een volledige restauratie kan zijn. Nadat een vriend een gehavende Holden HZ Ute uit 1980 doneerde ging het stel aan de slag.

2 Face

Geoff wilde echter verder gaan dan een standaard restauratie. Om écht duidelijk te maken wat de impact is van een professionele restauratie besloot hij alleen de rechterhelft van de Ute aan te pakken. Die aanpak beperkte zich niet alleen tot het exterieur: ook de motorruimte, het interieur en de laadbak moesten eraan geloven. Zelfs de versnellingspook werd maar voor de helft opgeknapt. De bijnaam 2 Face was al snel gevonden.

Halve V8

Onder de kap is de vijfliter Holden 308 V8 niet alleen voor de helft schoongemaakt en bijgespoten, maar ook aan slechts één kant voorzien van een nieuwe kleppendeksel en uitlaatspruitstuk. Gelukkig ziet de rembekrachtiger ook aan de rechterkant. Wel zo handig voor de veiligheid.

Duidelijke boodschap

Aan de buitenkant is de rechterhelft van de Holden voorzien van een prachtige donkere laklaag en nieuw chroomwerk. Bovendien heeft de auto een gedeeltelijke Sandman besticker en een GTS-bodykit meegekregen, waaronder een halve splitter en een halve power bulge op de motorkap. Zelfs de Sandman-bestickering op de achterklep is maar voor de helft opgeplakt. Angel eyes koplampen in de rechter behuizing maken het schizofrene plaatje af.

De boodschap is in ieder geval duidelijk: als je een oude Holden wil laten restaureren, dan moet je bij GC zijn.

Cargasm
  • GC Restoration