Peugeot gaat klassiekers restaureren

Peugeot heeft een programma gestart om authentieke klassiekers te restaureren en verkopen. De experts van Aventure Peugeot zijn al begonnen aan de eerste kandidaat: een 205 GTI 1.9.

Peugeot gaat klassiekers restaureren

Vrijwel elk groot merk heeft ingezien dat het koesteren van hun geschiedenis erg belangrijk is. Porsche heeft de Classic afdeling, Ferrari bekommert zich om oudjes met Classiche en Audi heeft het Tradition-programma. Peugeot liep echter al een tijdje achter de feiten aan. Recent lanceerde het merk met de leeuw eindelijk een eigen variant van een heritage-programma.

Aventure Peugeot

De thuisbasis voor het programma is Musee L'Aventure Peugeot, het officiele Peugeot museum gelegen in Sochaux, aan de grens met Zwitserland. Aventure Peugeot heeft zeven jaar ervaring met het restaureren van historisch significante Peugeots en heeft in die tijd een grote voorraad essentiele reserveonderdelen opgebouwd.

Waar nodig worden derden aangesproken om missende onderdelen aan te leveren of met 3D printers onderdelen die uit productie zijn alsnog te fabriceren. Het team bestaat uit ervaren en vaardige monteurs, bekleders en carrosseriebouwers en streeft naar het beste, meest authentieke resultaat. Het team is vorige week begonnen met de eerste kandidaat voor het programma: een gehavende 205 GTI 1.9. De legendarische hot hatch is tegenwoordig door veelvuldig misbruik op de tweedehandse markt een zeldzaamheid geworden.

Cerfiticaat

De website van Aventure Peugeot zal uiteindelijk plaats gaan bieden aan alle voltooide restauratieprojecten. Deze zullen het officiële certificaat 'Par L'Aventure Peugeot meekrijgen. De auto's zullen echter geen permanent onderdeel van het museum worden, het namelijk is de bedoeling dat de herboren Peugeots gewoon weer op de particuliere markt komen zodat men er weer met volle teugen van kan gaan genieten. Klassieke Peugeots die al in handen van particulieren zijn kunnen ook in aanmerking komen voor het certificaat en zullen op de site in het zonnetje gezet worden.

Nieuws
  • Peugeot
  • The Wheel Network