VIDEO: verlaten dealer vol 'nieuwe' 80's Fords

Een verlaten Ford-dealer in Duitsland is kennelijk rond 1986 blijven hangen. De oude showroom staat nog steeds vol met modellen uit de gloriedagen van het merk.

VIDEO: verlaten dealer vol 'nieuwe' 80's Fords

Verhalen over barnfinds horen we nog wel eens. De private verzamelingen van oude autofanaten komen steeds vaker aan het licht, zoals recent in ons eigen Dordrecht. Een oude verlaten dealer compleet met inventaris is nog veel zeldzamer.

Dat is echter precies wat de mannen van YouTubekanaal Auto Retro aantroffen bij een tripje naar Duitsland. De Youtubers ontdekten op Google Maps een oude Ford-dealer waarin het modellenaanbod van 1986 nog steeds stond te blinken. Op basis van een tien jaar oude Streetview-foto ging de crew op onderzoek uit.

Back to 1986

Gelukkig voor Auto Retro was de situatie in de tien jaar sinds de foto niet veranderd. In de oude showroom stonden nog steeds zes bestsellers uit het Ford-gamma van 1986 te blinken. De vloer was gevuld met een Fiesta S, Escort 1.1, Orion 1.6 D CL en drie Sierra's, waarvan twee vijfdeurs hatchbacks en één stationwagon.

Geen enkele van de wagens was in zijn tijd echt iets bijzonders, maar dat maakt ze nu juist zo speciaal. Huis-, tuin- en keuken-modellen werden immers gewoon opgereden.

Niet te koop

Volgens Auto Retro kwam de dealer leeg te staan na het overlijden van de eigenaar. Zijn weduwe liet het gebouw en de auto's echter jarenlang bijhouden, waardoor ze in topstaat bleven. Bij de Orion zit zelfs de originele reclamesticker nog op de zijruit.

Het is niet duidelijk wat er met de slapende Fordjes zal gaan gebeuren. Vooralsnog staan ze in ieder geval nog niet te koop. Auto Retro heeft de precieze locatie van de oude dealer doelbewust geheim gehouden. Even informeren is er helaas dus niet bij.

Cargasm
  • Auto Retro via YouTube