Valtteri Batsbak doet lollige Aussie-reclame 

De meest Australische Fin ooit liet zich in de aanloop naar de Grand Prix even helemaal gaan in een ludiek spotje.

Valtteri Batsbak doet lollige Aussie-reclame 

Het is alweer even geleden dat we het kunnen hebben over de capriolen van Valtteri 'Barrie' Bottas.

De Fin heeft zich na zijn ontslag bij Mercedes ontpopt tot een echte publiekslieveling door zijn zorgeloze karakter, de nodige naaktloperij en de lollige omarming van de Australische bogan-cultuur.

Zijn dikke snor, felblonde matje, 'sportieve' kleding en teenslippers komen voor ons Nederlanders echter vooral over als een heerlijke New Kids-imitatie.

Perfecte tweede auto

Onze interpretatie weerhoudt Valtteri er uiteraard niet van maximaal in te zetten op zijn bogan-imago. In een spotje voor Uber's deelautodivisie Carshare toont hij namelijk zijn tweede, zeer Australische auto.

Met een droogrek voor zijn ballenknijpers, een koelbox voor flesjes VB, een fietsenrek, automatische anti-muggenspray installatie, ingebouwde zonnewering, externe douche, vleespasteitjeswarmer en 'matjesdoorluchting-techniek is de Holden Ute met afgeplakte logo's de perfecte tweede auto voor Valtteri, naast Stake Kick Sauber F1-machine.

Auto lenen, ofwa?

Uit dankbaarheid voor de manier waarop hij omarmd wordt door Australië heeft Valtteri zijn perfecte tweede auto beschikbaar gesteld voor Uber Carshare's deelautoservice.

Daarnaast heeft hij nog eens tien bolides uit het aanbod geselecteerd en zijn stempel gegeven. Dat lijstje lees je hier.

Valtteri wenst zijn Australische fans veel plezier met 'zijn' tweede auto. Hij heeft het dit weekend immers te druk met de eerste:

"Dit is een prachtig land en de Aussies hebben me met open armen verwelkomd. Ik wil deze liefde terugbetalen door ze mijn 'tweede' auto te lenen - de ultieme roadtripauto - terwijl ik druk ben met het racen in mijn eerste auto. Ik hoop dat jullie allemaal zoveel van deze auto houden als ik doe. Het is een absolute trots."

Formule 1
  • Uber Carshare