Prior Design vergrijpt zich aan...Dacia Duster?!

Wil jij de coolste pensionado op de parkeerplaats van de IKEA zijn? Dan heeft Prior Design de perfecte kit om van je Dacia Duster een ware showcar te maken.

Prior Design vergrijpt zich aan...Dacia Duster?!

Sommige auto's lenen zich goed voor tuning. De Fast & Furious franchise leerde ons dat dat vooral Japanse sportwagens uit de '90s zijn. Omdat deze vaak buiten budget vallen worden er vaker Golfjes en Civics verspijkerd, maar goedkope midi-SUV's blijven meestal onaangeraakt.

Onacceptabel, zo moeten ze bij het Duitse Prior Design gedacht hebben. Met een extravagante widebody voor de mateloos populaire Dacia Duster willen ze daar verandering in brengen.

All show, no go

Prior Design heeft voor de bescheiden crossover een zeer agressieve bodykit ontwikkeld. Met enorme wielkastverbreders, een diepe voorspoiler en fikse achterspoiler en een dik dubbel uitlaatsysteem zou je bijna denken dat het om de Pikes Peak-versie gaat.

De Prior Design Duster heeft echter geen twin turbo V6 uit de Nissan GT-R onder de kap, maar moet het doen met maximaal 130 pk uit een 1,3 liter turbo viercilindertje. Het gaat je dus niet lukken om de looks kracht bij te zetten.

Geen prijs

Een dergelijke uitgebreide kit van Prior Design is normaal redelijk aan de prijs, maar gezien de bescheiden vanafprijs van €18.690 voor de Duster kan de kit eigenlijk niet al te duur uitvallen.

Prior houdt zich vooralsnog stil over het bedrag en wil eerst de interesse afwachten. Wij zien het nogal somber in.

Nieuws
  • Prior Design