Mazda RX-7 met Supra-gezicht doet pijn aan je brein

Fans van JDM-legendes komen bedrogen uit bij deze Frankstein-creatie. Helaas gaat het in dit geval niet om een creatieve photoshop.

Mazda RX-7 met Supra-gezicht doet pijn aan je brein

In de categorie "Alleen omdat het kan, hoef je het nog niet te doen" zien we vandaag een feloranje Mazda RX-7 met een wel heel bijzondere bodykit. De eigenaar van de Mazda besloot kennelijk dat het bezitten van één JDM-legende niet genoeg was. Met veel pijn en moeite heeft hij daarom de neus van de minstens zo iconische vierde generatie Toyota Supra getransplanteerd op zijn rotatieracer.

Ongemakkelijk en verkeerd

In standaard vorm geldt de FD RX-7 als één van de meest subtiele en elegante ontwerpen uit de Japanse autogeschiedenis (ook al werd -ie getekend in Californië). Dat kunnen we van dit exemplaar echter niet meer zeggen. De Supra-neus is opvallend goed geïntegreerd met de rest van de body, maar het eindresultaat voelt toch ongemakkelijk en verkeerd. Het klopt gewoon niet.

Ultieme Frankenstein

Op Instagram is de gemuteerde Mazda echter een hit. De wagen verdeelt de meningen uiteraard sterk. Sommigen spreken van heiligschennis, terwijl anderen het project aanmoedigen om nog verder te gaan.

De toevoeging van de RB26DETT zesinlijn uit de Nissan Skyline GT-R zou het Frankenstein-gehalte van de auto namelijk perfect maken. Op dit moment is de standaard tweeschijfs rotatiemotor echter nog aanwezig. We zijn erg benieuwd of de eigenaar gehoor zal geven aan de oproepen.

Algemeen
  • largestorange via Instagram