Nederlandse Mazda RX-7 wil graag wat jonger zijn

Ja, dat lees je goed: dit getjoende gevaarte is toch echt een RX-7. De gedachte achter de facelift is ons een raadsel.

Nederlandse Mazda RX-7 wil graag wat jonger zijn

Een ander frontje op je wagen zetten kan best mooi uitpakken. Zeker in de wereld van de Japanse sportwagens is het eerder regel dan uitzondering. In de driftwereld is het doodnormaal om je 180 SX bijvoorbeeld van de neus van een S15 Silvia te voorzien. De swaps werden zelfs zo populair dat Nissan zelf mee ging doen met de befaamde Sileighty (Silvia + 180 SX) van de S13-generatie.

Vreemde facelift

Een nieuwe neus zet je er meestal op als je de auto ook daadwerkelijk mooier wil maken. Bij deze interessant uitgevoerde Mazda RX-7 kunnen we dat echter niet zeggen. Om de een of andere reden heeft de eigenaar de auto voorzien van de neus van zijn opvolger, de flink minder geliefde RX-8.

De conversie is netjes uitgevoerd, maar we kunnen er niet helemaal achter komen waarom je dit zou doen? De FD3S RX-7 is een van de beste Japanse ontwerpen aller tijden. De neus van een RX-8 voegt daar weinig aan toe. Het voelt een beetje als een overdreven botox-kuur op een gracieus ouder wordende actrice.

2004

De RX-8 swap is niet het enige twijfelachtige aan de turbo Wankel sportwagen. Qua kleurenschema en bodykit zit de RX-7 duidelijk n0og ergens in 2004. Toch best gek, want de auto werd in 2007 geïmporteerd. Je zou het een retro-kit kunnen noemen: een toekomstige klassieker uit een vervlogen tijdperk van neon, 'NOS'-flessen, kippengaas en opklapbare Pioneer systeempjes. Wij zien liever een onaangetaste FD, maar over smaak valt uiteraard niet te twisten.

Algemeen
  • u/ndvdree via Reddit, JDM Expo Co. Ltd