Scoor een opgefokte Toyota Supra Turbo bij Domeinen

De heilige graal van de tuningwereld kan voor een prikkie van jou zijn. Bij onze favoriete overheidsdienst vinden we namelijk een smaakvol aangepaste Toyota Supra Turbo.

Scoor een opgefokte Toyota Supra Turbo bij Domeinen

In de tuningwereld zijn er maar weinig dingen begeerlijker dan de vierde generatie van de Toyota Supra. De Japanse sportcoupe is mede dankzij de Fast & Furious-franchise een games zoals Gran Turismo en Need For Speed een absoluut icoon geworden.

Die status heeft zich de laatste jaren vertaald naar een enorme stijging in waarde. Een nette twin turbo, handgeschakelde Supra is voor de gewone man eigenlijk al niet meer te doen.

Goedkoop scoren

Voor autoliefhebbers met een kleine portemonnee maar grote ambities is er gelukkig de Dienst Domeinen Roerende Zaken. Het afvoerputje van inbeslaggenomen bolides van de overheid geeft immers de mogelijkheid om voor een kleiner prijsje een topwagen met een twijfelachtige geschiedenis te scoren. De Supra is hierop uiteraard geen uitzondering. Op dit moment is er namelijk een Turbo-model uit 1996 te bewonderen.

2JZ

De tien jaar geleden geïmporteerde GT heeft zoals het een JDM-auto betaamt het stuur rechts zitten. Ook vinden we onder de kap de enige juiste motor: de drieliter twin turboi 2JZ. Afgezien van nieuw leidingwerk en een open luchtfilter lijkt de motor relatief standaard te zijn, maar het werkelijke vermogen zal ongetwijfeld hoger liggen dan de door Toyota vermelde 280 pk.

Helaas is er ook slecht nieuws te melden: de 2JZ levert zijn vermogen namelijk af aan de achterwielen via een vijftraps automaat. Je kunt natuurlijk niet alles hebben. De enorme uitlaat zal echter ongetwijfeld compenseren voor de missende pook.

F&F-stijl

De lichte mechanische aanpassingen vallen in het niet bij de cosmetische behandeling die de Supra gekregen heeft. Een ander voorbumper, sideskirts, achterbumper, en motorkap en de toevoeging van zowel een dakspoiler als een grote vierkante TRD-vleugel brengen de wagen helemaal in de F&F-sfeer. Vergeleken met de gemiddelde aanpassingen van tjoenerts is de Supra er nog goed vanaf gekomen.

Gewicht in goud

De Supra heeft het stuur rechts, maar is toch voorzien van een Amerikaanse klokkenwinkel. Van een kilometerstand is dus eigenlijk geen sprake. De 27-jaar oude auto geeft een stand van 117.181 mijl weer, wat zich vertaald naar een gezonde 285.145 kilometer. Meer dan genoeg ervaring dus.

De liefhebber zal echter door de hoge mijlenstand, de verschillende schades, de haastig verwijderde stereoinstallatie in de kofferbak en de slushbox heen kunnen kijken. Een originele Supra Turbo is immers inmiddels zijn gewicht in goud waard. Ga jij ervoor?

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken