Bizar: Lamborghini Gallardo met 1000 pk Toyota 2JZ

Zwaar opgefokte Lamborghini's zien we wel vaker, maar deze bijzondere Gallardo wist ons toch weer te verrassen.

Bizar: Lamborghini Gallardo met 1000 pk Toyota 2JZ

Zeg je SEMA, dan zeg je wilde tuning. Buiten een V8 Tesla en een BMW E30-Honda hebben we er dit jaar echter nog niet zoveel van gezien. Deze brute Lamborghini Gallardo brengt daar drastisch verandering in. Tuner Street Aero gooide er alles tegenaan om van de Italiaanse supercar een unieke vuurspuwer te maken. Een simpele twin turbo kit ging ze duidelijk niet ver genoeg.

Rice rocket

In plaats van de vijfliter V10 vinden we namelijk de legendarische 2JZ drieliter zesinlijn, bekend van onder andere de Toyota Supra. Met veel hak en laswerk is het blok in de motorruimte van de Gallardo gepropt, waarna hij voorzien werd van een gigantische enkele turbo. Het resultaat is een mooi ronde 1000 pk.

De turbine is zo hoog mogelijk gemonteerd en mondt uit in twee forse knalpijpen. De grondig verbouwde staart van de Lambo bied bovendien plaats aan een speciaal ontwikkelde pushrod ophanging en een bijzonder aerodynamisch pakket. De X-vormige flaps met led lichtbalken doen daarbij nog het meest denken aan de kont van de Bugatti Bolide. Het gebrek aan panelen zal vast voor gefronsde wenkbrauwen zorgen bij de RDW, maar voor de show is het perfect.

Cargasm
  • Bryce Yeager via Instagram