'Bugatti Bolide gaat in productie'

Volgens de geruchten blijf het niet bij een conceptversie voor de extreme circuitvariant van de Chiron. De volledig functionele concept car zou een voorbode zijn voor een gelimiteerde productie.

'Bugatti Bolide gaat in productie'

Bij Bugatti zijn ze niet vies van een speciaaltje. Van de Veyron waren er bijvoorbeeld ontelbare uitvoeringen met andere kleurtjes en velgen. Met de Chiron pakte het merk het nog grondiger aan: naast alle varianten en special editions van het basismodel kwamen er drie modellen met een volledig nieuwe koets. Na de Divo, La Voiture Noire en Centodieci is het tijd voor een nog extremere versie van de Chiron: de Bolide.

Ultieme W16

De blauwzwarte Batmobile werd in oktober van vorig jaar gepresenteerd temidden van geruchten dat Bugatti terug zou keren naar Le Mans. Daar was echter weinig. van waar. De Bolide was vooral bedoeld als experiment: Bugatti wilde zien waartoe de gigantische W16 in staat was. Het resultaat was zonder meer indrukwekkend.

De achtliter, quad turbo W16 pompte 1850 pk en 1850 Nm naar de vier enorm brede slicks. Maar enorme vermogens kennen we natuurlijk wel van Bugatti. De echte winst zat in het gewicht, of beter, het gebrek daaraan. De Bolide is met zijn 1240 kilo namelijk maar liefst 756 kilo lichter dan de Chiron. Bugatti claimde een nul naar honderd tijd van 2.17 seconden en een absurd top van 527 kilometer per uur.

Track-only

Toenmalig Bugatti CEO Stephan Winkelmann bij de onthulling nog aan dat de Bolide niets meer dan een losse vingeroefening was. In de aanloop naar het rijkeluisfeestje op Pebble Beach wordt in de wandelgangen echter gefluisterd over de onthulling van een productieversie. Het juweeltje in de kroon van de VAG-Group zou het voorbeeld van Ferrari en Pagani volgen door de Bolide aan te bieden als exclusief circuitspeeltje. In tegenstelling tot de V12-monsters van de Italianen loopt de Bolide in ieder geval geen risico om de geluidslimieten van circuits te doorbreken.

40 stuks

Volgens de ingewijden van The Supercar Blog komen er een serie van maar liefst veertig Bolides op de markt. De brute hypercar moet net zoals de Divo minimaal vijf miljoen euro opleveren. TSB claimt dat de orderboekjes al langzaam volgeschreven worden.

Nieuws
  • Bugatti