LOL! Amerikaanse TV promoot EV's met V8-Tesla

Een pijnlijk foutje van een lokale TV-zender: bij een item over elektrische auto's werd precies de verkeerde Tesla getoond.

LOL! Amerikaanse TV promoot EV's met V8-Tesla

Dit weekend is de bekende tuningsbeurs SEMA na een jaar afwezigheid weer terug in Las Vegas. Reden genoeg voor de lokale aftakking van nieuwsorganisatie Fox om een kort item te maken. In het verslag werd het toegenomen aandeel van elektrische auto's op SEMA meegenomen, maar het door de cameracrew verzamelde beeldmateriaal sloot niet helemaal aan.

ICE-T

Terwijl de verslaggeefster oreert over de grote aanwezigheid van Tesla krijgen we een wel heel bijzondere Model S in beeld. Het bronzen gevaarte is namelijke de enige Tesla op de wereld die geen EV meer genoemd kan worden.

Dankzij YouTube-knutselaar Rich Rebuilds is de ooit door overstroming beschadigde wagen namelijk voorzien van de 6,2 liter LS3 V8 uit een Camaro. De Model S heeft als naam ICE-T meegekregen, tegelijkertijd een verwijzing naar de rapper en een afkorting: Internal Combustion Engine - Tesla, oftewel een Tesla met verbrandingsmotor.

De cameracrew was zich duidelijk niet bewust van de betekenis van het leidingwerk in de frunk van de Tesla. Het leverde voor ingewijden in ieder geval een lollig fragmentje op. Hieronder zie je de dinosap-drinkende Model S rustig over de beursvloer rochelen.

Algemeen
  • u/NationYell via Reddit
  • Evapors Tesla Racing