Amerikaanse tankwagen gaat in vlammen op (video)

De crash van een volle tankwagen heeft een Amerikaanse snelweg volledig stilgelegd. Door een enorme brand is het niet zeker wanneer de weg weer open kan.

Amerikaanse tankwagen gaat in vlammen op (video)

Een Amerikaanse trucker heeft argumenten voor autonome vrachtwagens afgelopen maandag weer eens versterkt. De man was onderweg met een volle tankwagen op de I-75 bij Troy, Michigan toen hij blijkbaar even zijn kop er niet bij had.

In een flauwe rechterbocht zeilde de zware combinatie zomaar rechtdoor. Een automobilist in een Honda CR-V kon nog uitwijken, maar voor de vrachtwagen was het al te laat. Na een harde aanraking met de middenscheiding vloog de tanker vrijwel meteen in brand.

14.000 gallon

Door de botsing kwam 14.000 gallon (52.995 liter) benzine en diesel tot ontbranding. Door de dikke zwarte rook werd de snelweg in beide richtingen afgezet. Pas na twee uur kon de lokale brandweer het inferno doven. Gelukkig kon de chauffeur zijn wagen ongedeerd verlaten voordat het te laat was. Er zijn verder geen slachtoffers gevallen bij de brand.

Grote gevolgen

De brand bleek uiteindelijk zo intens dat de I-75 ook na de succesvolle blusactie dicht bleef. Vanwege te grote schade aan het wegdek zette de Michigan Department of Transportation de snelweg alsnog op slot.

Het is niet bekend hoe lang de reparaties zullen gaan duren. Zo zie je maar weer hoe groot de gevolgen kunnen zijn van een momentje onoplettendheid.

Algemeen
  • FOX 2 Detroit, Click On Detroit | Local 4 | WDIV