Wegpiraat in truck rijdt alweer motoragent aan [dood]

Vanmorgen werd in de Waalhaven in Rotterdam een politieagent op een motor doodgereden. De dader reed door en werd enige tijd gezocht. Inmiddels is hij aangehouden. Hij blijkt een recidiverende verkeerscrimineel. Beste rechters, haal deze man voorgoed van de weg.

Politiemotor

De ijzingwekkende details van het verschrikkelijk drama dat zich vanmorgen vroeg in de Rotterdamse Waalhaven afspeelde zijn luguber. Een motoragent vond daar de dood na een aanrijding. Zijn lichaam werd op enkele honderden meters van de politiemotor gevonden. De aanrijdende partij was echter niet ter plaatse, die bleek doorgereden. Het kan [wellicht] gebeuren dat een chauffeur van een truck die een beladen container trekt niet gevoeld heeft van een aanrijding. De nadruk ligt op 'zou wellicht kunnen', want het lijkt ons vrij onwaarschijnlijk dat je een politiemotor volledig over het hoofd ziet. Motoragenten rijden niet als bezetenen en zullen niet snel in de dode hoek van een vrachtwagen rijden, het zijn immers geen ongetrainde fietsers, maar professionals.

Verkeerscrimineel

Collega's van de overleden agent openden meteen de jacht op de verdwenen aanrijder. Er bleek een signalement te zijn van een rode truck met een rode container erop. Haast was geboden, want de dader moet zo snel mogelijk opgespoord worden. Terughoudendheid ook, want een ongeval met dodelijke afloop is nog steeds een ongeluk.

Later vandaag kwam echter het bericht dat de truck was gevonden en de bestuurder was aangehouden. De 45-jarige verdachte blijkt een bekende van de politie. En niet op de juiste manier. Hij is degene die in 2015 op de A15 een politieagent aanreed. De agent verloor daarbij zijn arm. De rechter concludeerde toen dat er geen opzet in het spel was, hoewel de omstandigheden daar wel alle schijn van hadden.

In 2020 reed dezelfde trucker in Rockanje een 79-jarige vrouw dood. En vandaag komt daar dan wéér een motoragent bij.

Mijne heren (M/V/X) rechters, hier kan geen sprake meer van toeval zijn. Of deze trucker is niet geschikt om te rijden in een truck (driemaal ernstig, danwel dodelijk letsel), of deze trucker is een verkeerscrimineel die onmiddellijk van de weg, en het liefst ook voor langere tijd uit de samenleving, verwijderd dient te worden.

Hoe is het mogelijk dat een truckers twee keer een motoragent ernstig verwondt? Dat gaat niet per ongeluk.

Nieuws
  • Twitter Politie Rotterdam