Big brain F3-coureur rijdt 320 op autostrada met telefoon in de hand [VIDEO]

Formule 3 coureur Alessio Deledda heeft zichzelf flink te kakken gezet door op zijn Instagram filmpjes te posten van gevaarlijk rijgedrag. In een van de video's is te zien dat Deledda een Lamborghini Huracan naar de 320 kilometer per uur jaagt op de Italiaanse autostrada, met in zijn andere hand de filmende telefoon. Gezien de FIA's focus op veilig rijden zal het zijn carriere geen goed doen.

Big brain F3-coureur rijdt 320 op autostrada met telefoon in de hand [VIDEO]

Voor veel coureurs is het hebben van een snelle straatauto een beetje overbodig. Als je werk constant boven de 200 kilometer per uur rijden is, dan kan de gemiddelde supercar je niet zoveel bieden. Pretty boy Alessio Deledda is niet zo'n coureur. De 25-jarige Italiaan is er helemaal niet vies van om ook op de openbare weg de grenzen op te zoeken.

Bagger coureur

De reden waarom Deledda zo gek doet lijkt ons vrij simpel: in tegenstelling tot het type coureur dat we hierboven noemen heeft Alessio in de autosport eigenlijk helemaal niks kunnen bereiken. De Italiaan begon in 2017 op twee wielen in de Super Sport 600, waar hij geen successen scoorde. Het jaar erop stapte hij over op auto's door zich te voegen bij het Italiaanse Formule 4 kampioenschap. Daar werd hij uiteindelijk 39ste in het klassement, met een beste finish van 17de.

In 2019 maakte hij ondanks een gebrek aan talent de overstap naar het FIA Formule 3 kampioenschap door te tekenen bij Campos Racing, het team van ex-F1 coureur Adrian Campos. Met een beste finish van 16de werd hij 29ste in het klassement. Voor dit jaar kreeg hij echter toch een contract, waarmee hij teamgenoot werd van bikkelharde racedame Sophia Flörsch. In 2020 was zijn beste resultaat een 20ste plaats en werd hij 34ste overall. Voor de goede orde, dat is op een na laatste en de coureur onder hem reed slechts twee races.

Het heeft er dus alle schijn van dat meneer Deledda zijn frustraties op de baan botviert op de openbare weg.

Dollemansritten

Deledda vond het verstandig om met een Audi R8, Lamborghini Huracan en Lamborghini Urus de Italiaanse wegen onveilig te maken. Hij was daar zelfs zo trots op dat hij de moeite nam om de video's te delen via Instagram. Zoals je mag verwachten kon hij rekenen op een storm van kritiek. Het beeldmateriaal werd al snel verwijderd, maar niet voordat het zijn weg vond naar YouTube.

De beelden laten een R8 zien die over buitenwegen achter een motor aan knalt, een Urus die met 160 kilometer per uur door druk verkeer zigzagt en een Huracan die tot het uiterste gedreven wordt op de autostrada. Telkens heeft de ongeziene bestuurder een hand vrij om zijn telefoon vast te houden.

Bye bye Alessio

Op zijn Instagram regent het al comments waarin het einde van zijn twijfelachtige carriere wordt aangekondigd. De FIA hamer de laatste tijd hard op hun Road Safety-campagne, dus het zal niet lang duren voordat de organisatie de rijke, ongetalenteerde Italiaan wat klappen van de zweep geeft.

Nieuws
  • Alessio Deledda via Facebook
  • The Shessa