Fast & Furious Supra levert absoluut recordbedrag op

De 'ten second car' heeft een record gevestigd, maar niet op de dragstrip. Op de het veilingblok van Barrett-Jackson in Las Vegas is de filmauto de duurste Supra aller tijden geworden.

Fast & Furious Supra levert absoluut recordbedrag op

Het is officieel: een oude Toyota met een viertraps automaat en een ouderwetse bodykit is twee keer zoveel waard dan de gemiddelde Ferrari of McLaren. Prijzen voor de vierde generatie Supra rijzen al een tijdje de pan uit, maar met dit unieke oranje monster is een nieuwe piek bereikt. Tijdens de Barrett-Jackson veiling in Las Vegas werd er uiteindelijk $550.000 voor de Fast and Furious-ster gegeven.

Paul Walker

In standaard vorm en zonder filmhistorie levert een handgeschakelde Mk4 Supra Turbo ongeveer een ton in dollars op. Maar die auto is niet bestuurd door Paul Walker himself. Met deze Supra deed de acteur verschillende actiescenes gewoon zelf. Het handrembochtje voordat Brian O'Conner badguy Johnny Tran van zijn motor af schiet in de eerste film is zo'n moment. Later kreeg de auto een nieuw kleurtje en een TRD-bodykit mee om te figureren in de openingsrace van 2 Fast 2 Furious, waar de Supra strijd leverde tegen O'Conner's iconische Nissan Skyline R34 GT-R.

Bij elkaar geraapt zooitje

Na beide films werd de Supra zo goed als mogelijk teruggebouwd naar de specificatie die hij had in het origineel. Hierdoor is de auto vooral in het interieur een vreemde mengelmoes van de twee stijlen. Ook de achtervleugel klopt niet helemaal, aldus F&F technisch adviseur Craig Lieberman. Een showroom model is het in ieder geval dus niet. En al helemaal geen ten second car.

Ruwe diamant

Onder de kap is de drieliter 2JZ twin turbo zescilinder onaangeraakt gebleven. Ook de slome automaat is gewoon standaard, met uitzondering van een pookje dat een handbak moet simuleren. Het is te hopen dat de nieuwe eigenaar de ruwe diamant afmaakt en de F&F Supra eindelijk zo snel maakt als hij eruit ziet. We zijn bang dat er echter niets mee gaat gebeuren om de waarde te bewaren. Iets zegt ons dat meneer Walker dat graag anders had gezien.

Cargasm
  • Barrett-Jackson
  • Barrett-Jackson