Volkswagen Golf GTI BBS Concept is tof retro-snoepje

In samenwerking met een Amerikaanse VW-fan heeft Volkswagen een GTI met een heerlijk retrosausje gecreëerd. De BBS Concept grijpt terug naar de oldschool cool van de Golf II GTI.

Volkswagen Golf GTI BBS Concept is tof retro-snoepje

Vroeger waren sommige dingen toch gewoon beter. Althans, dat is de mening van Jamier Orr en de Amerikaanse tak van Volkswagen. De twee sloegen de handen ineen om de achtste generatie van de Golf GTI wat ouderwetse stijl mee te geven. Als inspiratie diende de BBS Motorsport striping die in de eighties te verkrijgen was voor de inmiddels iconische Golf II GTI.

Loud and proud

Het bleef natuurlijk niet bij een setje stickers: zoals de naam verraadt staat de concept op 19 inch BBS Super RS velgen, uitgevoerd het klassiek goud met een chromen rand. Een verlagingssetje van H&R zorgt ervoor dat de dikke wielen goed tot hun recht komen. Als laatste hebben VW en Jamier Orr een knalpijp van Borla geïnstalleerd. Een moderne GTI is immers niet compleet zonder schofterig luide DSG-scheten.

Haha, een Golf op de g...je snapt 'm wel..

Conservatieve concept

Aan het interieur en de techniek van de Golf is verder niets gebeurd. Volkswagen wilde de BBS Concept namelijk niet te extreem maken. VW-nerd Jamie Orr sluit zich daarbij aan: "We wilden de ziel van de Mk8 behouden, dus we gingen voor meer traditionele aanpassingen. Maar we lieten het interieur, de carrosserie en de techniek precies zoals ze waren vanuit de fabriek. Dat veranderen zou zonde zijn."

Lokkertje

VW marketing man Sean Maynard legt de filosofie verder uit: "We proberen de meeste aanpassingen te doen aan het exterieur en laten het interieur standaard bij concept cars bedoeld voor autofans. Op die manier kan iemand die geen ervaring met het merk heeft toch een goed gevoel krijgen voor het werkelijke productiemodel."

Volkswagen of America heeft geen plannen om van de BBS Concept een echte uitvoering te maken.

Cargasm
  • Volkswagen, Jays Custom Graphics