Volkswagen haalt meest populaire model uit het aanbod

Na bijna 50 jaar zegt VW vaarwel tegen z'n best verkopende model: de originele VW currywurst. De roep om duurzame vegan opties zou te sterk geworden zijn.

Volkswagen haalt meest populaire model uit het aanbod

Heb je het over enorm goed verkopende VW's, dan denk je al snel aan de klassieke Käfer of de Golf. Al decennialang is het echter het model met serienummer 199 398 500A. Dit is het onderdeelnummer van het beste VW Originalteil: de Volkswagen currywurst. Sinds 1973 is het product een echte bestseller, voornamelijk in de kantines van VW-dealers en fabrieken. Via het magazijn van VW is de worst echter ook voor persoonlijk gebruik te bestellen.

Afgelopen jaar verkocht het merk negen miljoen auto's verdeeld over alle modellen, maar van de pakken worst werden er alleen al zeven miljoen verpatst.

Currygate

Nee, Volkswagen sjoemelt niet met de uitstoot van hun slagerijen, maar ze maken zich er wel ernstig zorgen over. Het produceren van vlees is volgens de topmannen van het concern namelijk veel te belastend voor het milieu. En dat kunnen ze natuurlijk niet hebben bij VAG.

Bovendien wordt volgens de directie de roep om vegetarische en vegan alternatieven vanuit het personeel steeds sterker. De currywurst verdwijnt dus van het menu. In meerdere locaties zullen alle andere vleesgerechten ook sneuvelen. Voor besluiteloze vegetariërs blijven sommige visgerechten echter wel gewoon beschikbaar. Mocht je regelmatig bij een VW-locatie in de kantine vertoeven, dan moet je dus snel nog even bijbestellen, voordat het te laat is.

Nieuws
  • Volkswagen