Dierendag! Hier zeven iconische voertuigen met dierlijk DNA

Het is vandaag dierendag, een dag waar iedereen zo zijn eigen invulling aan geeft: verwen uw poes, eet een dag geen vlees, of haal uw schouders op en ga verder met de dagelijkse beslommeringen. Voor Autobahn was het een aardige aanleiding een sporadisch lijstje in de ether te slingeren.

Slim

De autobranche haalt graag zijn inspiratie uit de dierenwereld. Logisch, het ding heet niet voor niets Heilige Koe. Wat wel opvalt is dat Amerikanen (Bronco, Super Bee, enz.) wat vaker naar het dierenrijk grijpen voor een treffende naam op een van hun producten. Hieronder zeven auto-/dieren-crossovers die ons altijd zijn bijgebleven.

1. Corvette Stingray C3

Misschien wel het beste historische design voor de Corvette, deze derde generatie uit de jaren '60 en '70. Tevens de laatste keer tot de C7-generatie dat de Stingray-naam gebruikt werd. Inmiddels is de C8 gearriveerd, die in alle opzichten revolutionair is voor het merk, maar de C3 blijft toch wel een klassieker. Al was het alleen maar omdat Dirk Diggler er eentje reed in Boogie Nights

2. Volkswagen Kever

Hoeven we verder niet op in te gaan, de Kever is een icoon voor Volkswagen in het bijzonder en de moderne autowereld in het algemeen. Al zijn zijn dagen nu wel echt geteld. Hierboven ziet u een exemplaar dat tot elektrische auto is omgebouwd, want dat kan tegenwoordig ook.

3. Ford Mustang - Cobra

De Mustang is ook zo'n auto die al decennia meedraait, en bovendien eentje die veel pk's bereikbaar maakte voor Joe Sixpack a.k.a. 'de gewone man'. Wordt in een miljoenmiljard varianten gebouwd, al dan niet met bemoeienis van Shelby. We noemen bijvoorbeeld een Trous..eh, Super Snake, of een GT 500. Hierboven ziet u een Super Snake zijn banden oproken.

4. Dodge Viper

Zoekt u naar een verfijnde auto, neem dan vooral geen Viper. Het ding is Amerikaanser dan Amerikaans, met de subtilieit van een voorhamer. Maar toch kan je niet anders dan sympathie voelen voor een sportwagen die begon als allegaartje van onderdelen (sommige van de truck-divisie), die altijd een meer dan enorme V10 voorin had. Tot het bittere eind, enkele jaren geleden. Hij begon onder wijlen Lee Iaccoca, en stierf met Sergio Marchionne. We hebben bovenstaande eerste generatie veel gespeeld in Need for Speed.

5. Suzuki GSX 1300 R Hayabusa

Ook voor tweewielers is plaats in deze lijst. De Hayabusa was een instant classic, en een motor waar iedereen het over had in de jaren '90. Dankzij zijn topsnelheid van meer dan 300 km/u werd hij vernoemd naar de Japanse slechtvalk, die dezelfde snelheid haalt tijdens zijn duikvlucht.

6. Plymouth Superbird

Amerikanen en vissen, da's kennelijk een goede combinatie. Het antwoord van het al lang ter ziele gegane Plymouth op de Stingray was de Barracuda. Daarnaast maakte het de Superbird, een auto die iedereen direct herkent. Deze auto mag niet ontbreken, vanwege... nou ja, dat kunt u zelf wel zien.

7. Jaguar D-Type

Iedereen loopt altijd maar te dwepen met de E-Type, dat de mooiste auto ooit zou zijn, maar stiekem vinden we dat ronde gevaarte wel mooi, maar niet zo geweldig als de goegemeente die hem op een voetstuk zet. De D-Type die ervoor kwam daarentegen...Heeft u zo'n ding wel eens horen revven? Pure ongefilterde trommelvliesterreur.