OFFICIEEL: Voltswagen of America

De kogel is door de kerk: wat leek op een vroege 1 april grap is realiteit geworden. Maak kennis met Voltswagen.

OFFICIEEL: Voltswagen of America

We waren er op de redactie al sceptisch over: het gerucht dat Volkswagen een nieuwe elektrische divisie op zou richten voor de Amerikaanse markt. Het idee op zich was niet raar, maar de timing van het gelekte persbericht zo vlak april en de haast komisch slechte Voltswagen-naam maakten het verhaal nogal twijfelachtig.

Voltswagen of America

Onze achterdocht blijkt ongegrond: de officiële Twitter account van Volkswagen of America heeft een krap uurtje geleden inderdaad zijn naam veranderd. De nieuwe naam moet een impuls gaan geven aan de verkopen van de ID.4, de enige elektrische VW die in de Verenigde Staten verkocht wordt. Blijkbaar zijn auto's als de ID.3 nog altijd te klein voor de Yanks.

Gefaalde marketing of meesterzet?

In een tweet laat de nieuwste telg van de VAG-familie weten dat het na 66 jaar echt tijd was voor een naamsverandering. Voltswagen zal veel op Volkswagen gaan lijken, maar een hernieuwde focus op elektrisch rijden hebben. We hebben zo onze twijfels bij de slaagkans van Voltswagen.

Zonder enige aanleiding en met een naam die op de lachspieren werkt zien we geen rooskleurige toekomst in voor die marketing experiment. De tijd zal het leren of de Amerikanen - die over het algemeen geen hoge pet van VW op hebben - er voor gaan vallen. In Amerika wordt Volkswagen toch vooral gezien als een merk dat weinig biedt voor veel geld. Daarnaast zit Dieselgate er nog vers in het geheugen. Voltswagen of Amerika moet kennelijk gaan breken met dat imago.

Nieuws
  • Voltswagen