Geen grap: Volkswagen wordt Voltswagen

De Amerikaanse arm van de Duitse autogigant wil blijkbaar extra nadruk leggen op hun campagne voor elektrificatie. Volkswagen of America moet in het vervolg Voltswagen of America gaan heten.

Geen grap: Volkswagen wordt Voltswagen

Nee, het is nog geen 1 april, maar de berichten vanuit Amerika doen dat wel vermoeden. Volgens Amerikaanse nieuwsorganisatie CNBC is Volkswagen namelijk van plan de naam van de Amerikaanse tak te veranderen in Voltswagen of America. De wijziging zou dienen om de inzet van het merk op het gebied van elektrische voertuigen extra te promoten.

Het persbericht

Gisteren werd er schijnbaar per ongeluk een persbericht op Volkswagens website geplaatsts dat de naamswijziging aankondigde. Het bericht gaf aan dat de naam gewijzigd zou worden in mei en noemde de verandering een "openbare declaratie van de vooruitstrevende investeringen van Volkswagen in e-mobiliteit."

Verder zouden de elektrische modellen allemaal een speciale 'Voltswagen'-badge krijgen, terwijl de modellen met een verbrandingsmotor verder zouden gaan met het klassieke VW-logo. Voltswagen zou als huiskleur lichtblauw meekrijgen, VW een donkerdere tint. Voltswagen of America zou volgens het persbericht gaan opereren als een extra tak van de Volkswagen Group of America en een hoofdkwartier krijgen in Herndon, Virginia.

Grap of niet?

Aangezien we zo dicht bij de maand april zitten zijn er de nodige twijfels over de authenticiteit van het bericht. Volgens CNBC ging het om een incompleet bericht met instructies om aanvullende quotes en afbeeldingen toe te voegen. CNBC en Road & Track zijn er zeker van dat het bericht geen vroege 1 april grap is. Volgens een anonieme insider is het bericht officieel, maar was te vroeg geplaatst. Een woordvoerder van Volkswagen of America wilde tegenover CNBC geen reactie geven. Het persbericht is inmiddels verwijderd.

Voltswagen

Het lijkt er sterk op dat we binnenkort nog een VAG-merk erbij gaan krijgen. Gezien Volkswagen's grote offensief op het gebied van EV's is het op zich geen verrassing. De Duitsers nemen kennelijk een voorbeeld aan merken zoals Volvo, dat met Polestar een aparte divisie voor elektrische modellen opgezet heeft. De naam Volkswagen wordt immers eerder in verband gebracht met vieze diesels dan met boomknuffelende accu auto's. De tijd zal het leren of de nieuwe strategie zal werken. We kijken al uit naar de eerste Voltswagen.

Nieuws
  • Volkswagen