Vier 15 jaar Tokyo Drift met deze VeilSide RX-7

Het is alweer even geleden F&F Tokyo Drift het witte scherm op knalde, maar deze Mazda is nog net zo mooi als toen.

Vier 15 jaar Tokyo Drift met deze VeilSide RX-7

Fast & Furious: Tokyo Drift is de laatste uit de schijnbaar eindeloze franchise waarin de auto's een grote rol spelen. Vanaf de soft reboot Fast & Furious (dus deel 4) draaiden de films steeds meer om kilo's anabolen, lange vuurgevechten en bizarre actie. Tokyo Drift is daarmee meteen de laatste F&F-film die van een auto een icoon maakte: de zwaar aangepaste oranje/zwarte Mazda RX-7 bestuurd door Han (Sung Kang) staat nog steeds bij veel fans in het geheugen gegrift.

VeilSide

De unieke look heeft de Mazda te danken aan een uitgebreide bodykit van tuner VeilSide. De Fortune-kit laat geen enkel paneel van de standaard FD RX-7 onaangetast. Afgezien van het dak is de VeilSide RX-7 volledig uniek. Na het uitkomen van de film werd de VeilSide-kit al snel een populaire modificatie voor RX-7's. Op Facebook Marketplace vinden we zo'n exemplaar.

Texas

Deze witte FD wordt aangeboden in Houston, Texas. Volgens de verkoper gaat het om een originele VeilSide-kit geïmporteerd uit Japan. Verder staat de auto op speciale TEIN-coilovers en vinden we een set driedelige Jongbloed velgen onder de RX-7. Ook aan de binnenkant is niet alles standaard: een Momo-stuur, Corbeau-kuipstoelen en een aangepaste tellerbak maken het plaatje af.

Heiligschennis

Hoe mooi de auto ook is, er is toch een addertje onder het gras. De 13B wankelmotor ontbreekt namelijk. Jawel, deze RX-7 heeft de gevreesde LS-swap ondergaan. Geen verrassing, de auto is immers in Texas. Het dorito-blok is vervangen door een 5,7 liter GM LS1 met 350 pk, die zijn vermogen via een Tremec T-56 handgeschakelde zesbak naar de achterwielen stuur. Zo'n dikke V8 is een stuk betrouwbaarder en makkelijker te rijden, maar er mist zo toch een stukje karakter aan de Mazda.

Flinke prijs

Mocht je met de Detroit-power kunnen leven, dan mag je de auto overnemen voor een kleine $85.000. Geen kattepis voor een auto die verre van origineel is, maar de bodykit is op zichzelf al minimaal $17.000 waard. Zelf een replica bouwen kan, maar daar moet je maar net de tijd en know-how voor hebben. heb je daar geen zin in, dan is deze USA-spec VeilSide de perfecte optie. De advertentie vind je hier.

Cargasm
  • Nick Atherton via Facebook Marketplace, Universal Studios