Truck vol supercars geschept door goederentrein 

Een trucker met een zeer kostbare lading kreeg afgelopen vrijdag de schrik van zijn leven.

Truck vol supercars geschept door goederentrein 

Verdwalen in een onbekende stad is nooit leuk, maar voor de bestuurder van deze flinke combinatie liep het wel erg slecht af. De trucker was onderweg met een lading exotische wagens in Houston, Texas toen hij bij een spoorwegovergang geraakt werd door een relatief langzaam rijdende goederentrein. Het gevaarte ramde de trailer midscheeps en sleepte de combinatie tientallen meters mee.

De lading

Aan boord van de trailer waren onder andere een niet nader genoemde Bentley, een klassieke Porsche 911 Targa, een Ferrari 488 Spider en een Ferrari SF90 Stradale. Als door een wonder waren de meeste auto's zo goed als ongedeerd. Ironisch genoeg was het duurste model van het setje juist wel beschadigd. De SF90 stond samen met de Bentley precies op de plek waar de trein de trailer raakte. Beide auto's raakten zwaar beschadigd. Aan de foto's te zien is de Ferrari waarschijnlijk getroffen aan de voorkant.

De SF90 was een van de auto's die er niet ongeschonden vanaf kwam.

Onderzoek loopt

Het incident wordt nog onderzocht, maar lokale krant The Leader denkt te weten hoe het gegaan is. De lage auto-trailer is naar alle waarschijnlijkheid blijven steken op de spoorwegovergang, waardoor de combinatie midden op het spoor vast zat. De goederentrein reed niet al te hard, maar kon toch niet op tijd stoppen. Door de samenloop van omstandigheden kwam de trucker er nog relatief goed af. De Porsche en 488 lijken nog in goede staat te zijn. We hopen alsnog voor hem dat hij goed verzekerd is. Een SF90 Stradale is op zichzelf al $625.000 waard..

Algemeen
  • Moe Prince