Ritje naar de supermarkt eindigt met 15.000 bijen

Handige tip: nooit je raam open laten staan in New Mexico.

Ritje naar de supermarkt eindigt met 15.000 bijen

Een man in het Amerikaanse Las Cruces, New Mexico kreeg de schrik van zijn leven na een saai ritje naar de supermarkt. Door het warme klimaat van de dorre staat leek het hem een goed idee om een van de ramen van zijn geleende Buick open te laten staan. Toen hij terugkwam gooide hij zonder te kijken zijn boodschappen op de achterbank en ging hij vrolijk op zijn weg terug. Een paar seconden later realiseerde hij zich pas dat de auto vol zat met bijen. In paniek belde de man vervolgens het alarmnummer.

Toeval

Het verwijderen van bijen uit een aftandse Buick is normaal gesproken geen taak van de brandweer, maar de bestuurder had geluk. Toevallig was een van de brandweermannen een imker. Brandweerman Jesse Johnson had op dat moment geen dienst, maar kwam toch opdraven om de situatie op te lossen. De Buick stond geparkeerd op een drukke weg en moest dus zo snel mogelijk verwijderd worden.

Johnson zette twee uur lang zijn speciale apparatuur en tien jaar ervaring in om de insecten voorzichtig uit de auto te loodsen. Uiteindelijk werd een geschat aantal van 15.000 bijen uit de Buick gehaald. Buiten de bestuurder en een beveiliger van de supermarkt werd er gelukkig niemand gestoken.

Algemeen
  • Las Cruces Fire Department via Facebook