Tetris-spelende trucker krijgt flinke boete

Een ambitieuze vrachtwagenchauffeur is in de omgeving van Antwerpen aangehouden vanwege zijn bijzondere lading. De trucker probeerde in een rit twee vrachtwagens een een Renault Kangoo te vervoeren.

Tetris-spelende trucker krijgt flinke boete

Een trucker in de omgeving van Antwerpen was nogal creatief omgesprongen met zijn lading. Via een spelletje real-life Tetris had de man het voor elkaar gekregen om twee vrachtwagens en een Renault Kangoo op zijn truck te krijgen. De lokale politie kon zijn artistieke uitspatting echter minder goed waarderen. Motorrijders van de Politie Antwerpen haalden de combinatie vrijwel onmiddellijk van de weg.

Waslijst

Eenmaal bij de controlepost werd de chauffeur haarfijn uitgelegd wat hij precies verkeerd had gedaan. Dat leverde een lange waslijst aan overtredingen op: Incorrecte plaats van vertrek: €5, geen inschrijving: €116, lading te hoog: €800 euro, lading niet voldoende gezekerd: €1.000 euro, geen naam op registratieblad: 1.320 euro.

Inbeslagname

Aangezien de man geen woon of verblijfplaats in Belgie had werd hij verplicht het totaalbedrag van 3.291 euro ter plaatse betalen. Toen hij dit weigerde werd de complete combinatie zonder pardon in beslag genomen. Naast een zware sleepwagen moest de politie speciale begeleiding inzetten om overige weggebruikers te attenderen op de gevaarlijke lading.

Game over

De chauffeur kwam later die nacht alsnog de boetes betalen, maar mocht niet vertrekken totdat hij zijn lading in orde had gemaakt. Iets zegt ons dat dat niet helemaal gelukt is. Zelfs de beste Tetris-speler kan geen combinatie vinden die binnen de wet past. Volgende keer zal de chauffeur toch een paar keer heen en weer moeten rijden.

Algemeen
  • Politiezone Antwerpen