Boze Spanjaard sloopt 50 nieuwe Mercedes busjes met gestolen shovel

Een recent ontslagen werknemer is volledig losgegaan in de Mercedes-fabriek in het Noord-Spaans Vitoria. Met behulp van een shovel richtte de man een ravage aan.
Boze Spanjaard sloopt 50 nieuwe Mercedes busjes met shovel

Het is in tijden van corona lastig om een baan te vinden. Het doet dus extra pijn als je je baan verliest. Een 38-jarige man in het Spaanse Vitoria had het er erg moeilijk mee dat hij een ontslagbrief meekreeg van de Mercedes-fabriek waar hij werkzaam was.

Zijn ontslag was onderdeel van een inkrimping waarbij 500 uitzendkrachten de laan uit gestuurd werden. De man was niet gediend van de beslissing en besloot wraak te nemen met behulp van zwaar materieel.

Het wapen van de ex-werknemer.

Meer dan 50 auto's

De fabriek in Vitoria produceert de V-klasse en Vito bedrijfswagens. Na de productie worden de auto's netjes opgesteld om te wachten op verder transport. Daar maakte de ex-werknemer dankbaar gebruik van.

Nadat hij met een gestolen grote shovel een hek omver reed begon hij op GTA-stijl het parkeerterrein af te werken. Daarbij beschadigde hij volgens verschillende bronnen tussen de 50 en 70 splinternieuwe busjes. Zelfs een onschuldig Renault Kangoo van 500 euro moest het ontgelden.

Miljoenenschade

Toen hij genoeg Vito's verkreukeld had probeerde hij de fabriek binnen te knallen om de productielijn te beschadigen, maar voordat dat lukte werd hij gelukkig gestopt en gearresteerd. De totale schade wordt geschat op om en nabij de 5 miljoen euro.