Corvette C5 Nomad is een beetje apart

Deze verwarde Corvette C5 is op zoek naar een nieuw baasje. Durf jij het aan?

Corvette C5 Nomad is een beetje apart

Retro-design is al een tijdje hot in autoland. Shooting brakes zijn dat ook. De combinatie van die twee trends kan mooie dingen opleveren, maar in het geval van deze Corvette hebben we daar onze twijfels bij. De auto begon ooit zijn leven als een standaard C5-model in 2004, een van de laatsten van zijn soort. Met de 5,7 liter LS1 V8 en 350 pk was de Chevy destijds geen doetje. De sprint van nul naar honderd kon je afronden in 4.7 seconden en de pret hield pas op bij 282 kilometer per uur.

De C5 was een prima wagen in zijn tijd.

Nomad

De Amerikaanse coachbuilder Advanced Automotive Technologies nam de ietwat anoniem gelijnde C5 als basis voor een serie retro-ontwerpen om het vijftig jarig bestaan van de Corvette te vieren. De auto's werden daarom voorzien van een neus en kont met styling van de originele 'Vette uit 1954. Maar daar bleef het niet bij. In 1954 had Chevrolet namelijk een concept getoond van de Corvette Nomad, een driedeurs stationwagon-variant. AAT leek het een geweldig idee om de C5 om te bouwen naar een hommage van deze 'dream car'.

Net afgewerkt

AAT spaarde kosten nog moeite om de Nomad na te bouwen in C5-vorm. De neus heeft ronde koplampen met de bekende roosters, de getande grille en verchroomde 'bumperettes' op de hoeken. De flanken zijn versierd met een chroomstrip en lopen door in staartvinnen voorzien van ronde achterlichten. Weer zien we bumperettes, maar nog opvallender zijn de net weggewerkte uitlaten op de hoeken van de achterbumper.

Een vast dak en de bekende chroom strips op de 'achterklep' maken de Nomad-look af. Zo te zien is de bagageruimte echter alleen te bereiken vanaf de voorstoelen. Ook apart: de Corvette heeft zijn targa-dak behouden. Het is dus een shooting brake targa. Weer een niche gevuld. Laat de Duitsers het niet horen.

Zeldzaam

Volgens de advertentie van Streetside Classic op ebay zijn er slechts zes AAT Nomads gemaakt, waarvan er twee rood gespoten zijn. Een unieke wagen dus. De Corvette staat te koop in Mesa, Arizona en kan voor $124.995 van jou zijn. Dat is omgerekend een kleine €103.398. Toch een hoop geld voor die twijfelachtige lijnen. Daar kun je ongeveer vier reguliere C5's van halen. Maar met de AAT heb je wel iets unieks. Of dat iets moois is durven we niet te zeggen.

Algemeen
  • Streetside Classics via ebay