Chevy Malibu denkt dat ie een Aston Martin, Ferrari én Corvette is

De Chevrolet Malibu staat bekend als de favoriet van elke verhuurmaatschappij. Dit exemplaar heeft echter een bijzonder opvallende identiteitscrisis.

Chevy Malibu denkt dat ie een Aston Martin, Ferrari én Corvette is

De wereld van goedkope replica's zit altijd vol verrassingen en bijzonder creatieve creaties. Toch heeft een voorbeeld uit Amerika ons weten te verbazen. In dit geval is het namelijk geen Toyota MR2, Peugeot 406 of Pontiac Fiero die een bekende Ferrari wil zijn, maar een bescheiden Chevy die meteen drie supercars in één klap afstreept. Een gebruiker op Reddit deelde beelden van een Chevy Malibu met een wel heel bijzondere kit.

The new Aston Zagato looks good.
byu/jonnyboiu inShitty_Car_Mods

Bizarre combinatie

De inspiratie voor de replica is overduidelijk de exotische Aston Martin V12 Zagato. De productie van die auto was vastgesteld op 150 exemplaren, waarvan er slechts 61 daadwerkelijk gebouwd werden. Tegenwoordig moet de Zagato daardoor minimaal een miljoen opbrengen. Niet echt een bereikbare bolide voor de gewone man dus.

De eigenaar van deze replica besloot dat het ook wel op een bijzonder krap budget kon. Hij besloot dat het ideale canvas voor zijn kunstwerk een doodsaaie Chevrolet Malibu was. Om tot het gewenste resultaat te komen kwam hij uit op een bizarre combinatie van onderdelen. Zo lijken de koplampen afgeleid te zijn van een Aston Martin Rapide, komen de deurgrepen van een Nissan GT-R en de achterlichten en diffuser van een Ferrari 458 Italia. Als kers op de taart is de auto versierd met heuse Corvette logo's.

Lol of lullig?

Misschien wel het mooiste detail van deze brute bolide is de plak plastic over de achterste zijruiten. De belegen vierdeurs sedan moet immers een verfijnde tweedeurs GT voorstellen.

We zijn er niet helemaal over uit of de eigenaar zijn creatie als serieus kunstwerk ziet, of gewoon een lolletje heeft met een verder extreem saaie wagen. Aan zijn vakmanschap zal het in ieder geval niet liggen.

Cargasm
  • u/jonnyboiu via Reddit, Aston Martin, Ferrari, Nissan, Chevrolet.