Bizar! Medical en safety car Cadwell Park gestolen 

Het Engelse circuit Cadwell Park is een stel BMW's kwijt. Gisteravond gingen dieven er vandoor met de safety car en medical car.

Bizar! Medical en safety car Cadwell Park gestolen 

De politie van Lincolnshire, Engeland is op zoek naar twee gestolen BMW's. Het gaat niet zomaar om een setje Duitse premium wagens, maar de speciaal geprepareerde medical car en safety car van het Cadwell Park circuit. Het gaat om een witte M240i en een donkerblauwe X5.

Club circuit

Cadwell Park is te smal voor races op topniveau en wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor historische racerij, het British Superbike Championship en het Superkart Championship. In het verleden is de baan ook gebruikt voor aflevering van het TV-programma Fifth Gear en opnames voor de Formule 1-film Rush.

Midnight job

De wagens werden gisteravond rond kwart over twaalf ontvreemd van het circuit. Aangezien de auto's niet makkelijk door te verkopen zijn zonder argwaan te wekken is het een mysterie wat de criminelen precies van plan zijn met de BMW's. Natuurlijk kunnen de auto's altijd nog gestript worden voor onderdelen, maar toch blijft het vreemd dat het dievengilde specifiek deze auto's van het circuit geplukt heeft.

Het zal door de opvallende striping en zwaailichten vast niet lang duren voordat ze ergens weer opgemerkt worden. Wellicht zien we straks zelfs beelden van een beleefde ramkraker die van tevoren even netjes de lichten aan doet. Tot die tijd is de lijn van de Lincolnshire Police Department open. Mocht je ze toevallig spotten achterop een vrachtwagen, dan kun je daar je tip doorgeven.

Autosport
  • Lincolnshire Police