Politie neemt Rotterdamse deelauto's in beslag

Bij twee bedrijfspanden in Sliedrecht en Alblasserdam zijn gisteren de deelauto's van Share'ngo in beslag genomen. Teintallen agenten deden invallen bij de bedrijven die eigendom zijn van een Italiaanse ondernemer. Het bedrijf viel op omdat er vaak Lamborghini's, McLarens en Mercedessen voor de deur stonden.

Share'ngo

Een geldhond en een drugshond snuffelden gisteren door de bedrijfspanden van Share'ngo. Het bedrijf heeft tientallen deelauto's in Rotterdam staan. Met de nadruk op staan, want rijden zie je de wagentjes nooit. Waar de deel-Biro's van Lev af en aan rijden, de auto's van Juuve veelvuldig door het straatbeeld schuiven en de elektrische scooters van Felyx, Go, en Check continu in beweging zijn, staan de wagentjes van Share'ngo al sinds hun komst stil.

Desondanks was er veel beweging bij de bedrijven in Alblasserdam en Sliedrecht. De Italiaanse eigenaar Maj Yousif stond zelfs op het punt om een profvoetbalclub in Italië te kopen. Die AS Livorno komt uit in de Italiaanse Serie B, maar sinds de verkoop in februari had de huidige eigenaar Aldo Spinelli al niets meer van Yousif vernomen.

Nu komt daar dus de politie-inval in de Nederlandse vestiging van het 'spookbedrijf' bij. We schrijven expres spookbedrijf, omdat Autobahn na een verzoek tot het testen van de elektrische auto's nooit meer iets van Share'ngo vernam. En ook de stilstaande elektrische wagentjes in Rotterdam doen vermoeden dat het niet helemaal in orde is met het bedrijf.

Bij het bedrijf stonden regelmatig McLarens, Mercedessen en Lamborghini's voor de deur. De verwachting was dat die wagens in een van de loodsen zouden staan, maar die bleek bij de doorzoeking leeg te zijn. Wel zijn 39 van de andere auto's in beslag genomen. Van de elektrische deelwagentjes tot een Mercedes-AMG G63.

https://www.facebook.com/PolitieDrechtstedenBuiten/posts/2434677510156447