Toch niet zo'n goed idee: hoverbikes voor Dubaise politie [VIDEO]

Op papier is een hoverbike misschien een awesome idee, maar in de praktijk is het niet zo. In Dubai heeft de politie geleerd dat hoogmoed voor de val komt. De testpiloot van de viermotorige hoverbike crashte flink hard tijdens een proefvlucht.

Politie Dubai

Alweer bijna drie jaar geleden liet de politie van Dubai voor het eerst een testvlucht van een Hoversurf S3 zien. Een soort vliegende motorfiets. Enorm awesome en alles, maar het moet wel goed gaan. De meest recente test van het apparaat ging alleen niet goed, en dan zie je meteen een flink probleem tevoorschijn komen. Eén probleem? Nou ja, we kunnen er eigenlijk wel meer noemen. Ten eerste ziet het vliegen van het ding er allesbehalve stabiel uit, lijkt ons vrij onhandig tijdens een achtervolging. Ten tweede val je naar beneden als het fout gaat, niet heel plezierig. Het derde probleem is naast een "weakness" ook een "strength" om het maar even heel agile te scrummen: vier rotors. De agent zit letterlijk op een set gehaktmolens die al zijn lichaamsdelen willen verbijzelen. Pluspunt: met die hakselaars kun je wel meteen Judge Dredd zijn en de verdachte meteen onthoofden. Judge, jury and executioner.

Hoe dan ook. In Dubai crashte deze Hoversurf S3 van de politie en de piloot lijkt nog helemaal uit een stuk te bestaan. Mazzel.