Huh? Nissan R35 GT-R is nog steeds niet dood

Na jaren van geruchten over een productiestop en een opvolger is Nissan doodleuk met een 'nieuwe' variant. Helaas voor liefhebbers van de Japanse supercar komt de laatste versie niet buiten spelen.

Huh? Nissan R35 GT-R is nog steeds niet dood

De eerste en enige Nissan GT-R (zonder Skyline) loopt inmiddels alweer mee sinds 2007. In die tijd heeft het model in Porsche-achtige stijl twee facelifts en vier updates doorgemaakt.

Vanwege steeds strenger wordende geluids- en emissieeisen viel voor de supercar in steeds meer markten het doek, waardoor het einde nabij leek te zijn voor de R35. Ondanks constante geruchten en uitspraken over een volledig elektrisch R36 GT-R heeft het model opnieuw een nieuw leven gekregen.

Evolutie vs revolutie

In Yokohama heeft Nissan namelijk het doek getrokken van de derde facelift van de GT-R. De nieuwste versie werd vertegenwoordigd door de duurdere T-Spec en de Nismo Special Edition topversie. Pk-fetisjisten blijven bedrogen achter, want de VR38DETT twin turbo V6 blijft steken op 570 pk voor de reguliere versie en 600 pk voor de Nismo.

In plaats van motorupgrades heeft Nissan zich geconcentreerd op het verfijnen van de ophanging, tractie en de aerodynamica. De nieuwe GT-R is volgens Nissan veel stiller, soepeler en comfortabeler dan voorheen, en nog scherper. De toevoeging van een mechanisch limited slip differentieel op de vooras ervoor dat er nog meer paarden benut kunnen worden.

Facelift III

Van buiten is de meest opvallende wijziging de nieuwe voorbumper, met name voor de standaard R35. De kleinere koelopeningen en zeshoekige running lights geven de wagen een compleet nieuw gezicht. Of de opfrisbeurt geslaagd is laten we maar even in het midden. In het interieur zijn de gewijzigde carbon Recaro kuipstoelen de meest opvallende vernieuwing.

Only in Japan

Net zoals zijn Skyline-voorvaders is de nieuwste versie van de R35 een snoepje exclusief voor Japan. De wagen is beschikbaar in acht smaakjes: Pure, Black, Premium, Premium T-Spec, Track Edition engineered by Nismo, Track Edition engineered by Nismo T-Spec, Nismo en Nismo Special Edition. Prijzen zijn nog niet bekend, maar via zelfs via de grijze import zal de GT-R in ons koude kikkerlandje geen koopje meer zijn.

Cargasm
  • Nissan