Sebastian Vettel's ongebruikte Nissan GT-R kan van jou zijn (150 km)

Ondanks zijn milieuzorgen is en blijft Seb een echte petrolhead. Van deze gitzwarte GT-R heeft hij echter opvallend weinig kunnen genieten.

Sebastian Vettel's ongebruikte Nissan GT-R kan van jou zijn

Sebastian Vettel kennen we tegenwoordig als een langharige, zelfverklaarde hypocriet die steeds meer orakelt over het milieu. Er was echter een tijd dat de verder sympathieke Duitser zich maar met één ding bezig hield: winnen.

In 2012 wist Vettel na een zinderend seizoen met negen verschillende winnaars zijn derde titel op rij naar binnen te slepen. Bij de seizoensfinale in Brazilië moest hij er echt voor vechten na contact met Bruno Senna, waardoor hij zich met schade vanaf de laatste plek naar voren moest vechten op een natte baan. Met een zesde plek scoorde hij uiteindelijk drie punten meer dan Ferrari's Fernando Alonso.

Niet ingereden

Midden in die titelstrijd deed Seb zich een Nissan R35 GT-R cadeau, ongetwijfeld met een beetje medewerking van motorpartner Renault(-Nissan) en titelsponsor Infiniti. De Japanse supercar werd echter niet gebruikt om de uiteindelijke successen dat jaar te vieren. Sterker nog: de Nissan bleef eenzaam achter in de collectie van de Duitser. Gezien de kilometerstand van slechts 150 kilometer heeft Vettel de auto niet eens ingereden.

Basismodel

Vettel's GT-R is op dit moment gek genoeg in handen van Duitse Mercedes-specialisten Mechatronik, waar we eerder een fabrieksnieuwe W124 aantroffen. De R35 Black Edition is in technisch opzicht gelijk aan het basismodel, wat betekent dat er een 550 pk variant van de bekende VR38DETT 3,8 liter twin turbo V6 onder de kap ligt.

Het blok drijft alle vier wielen aan via een flipperbak met dubbele koppeling. Dat vertaalt zich naar een sprint van nul naar honderd in 2,8 seconden en een topsnelheid van 316 kilometer per uur. Nog altijd serieuze cijfers.

Kostbare kontafdruk

Vanwege de extreem lage kilometerstand en bekende eigenaar betaal je voor het basismodelletje echter net zo veel als voor een nieuwe GT-R Nismo. Mechatronik heeft de vraagprijs namelijk op een kleine 297.500 euro gezet. Een exorbitant bedrag, maar dan heb je wel de extreem lichte kontafdruk van een viervoudig wereldkampioen in je bestuurdersstoel. Je moet het er maar voor over hebben.

Cargasm
  • Mechatronik, Red Bull Content Pool