Rossi steekt naar Alonso: 'Fernando houdt niet van simulatorwerk, Pierre wel'

De geplaagde Alpine CEO kon het niet laten Esteban Ocon bij te vallen over de 'luiheid' van Fernando Alonso. Volgens Rossi had het team weinig aan de Spanjaard bij het virtueel ontwikkelen van de 2022-auto.

Rossi steekt naar Alonso: 'Fernando houdt niet van simulatorwerk, Pierre wel'

Alpine heeft zich de afgelopen jaren geprofileerd als misschien wel de meest giftige werkomgeving in de paddock. Door de harde managementstijl van Laurent Rossi, de incompetente juridische afdeling, het zure openbare commentaar en het constante wijzen naar anderen heeft de Franse formatie die reputatie meer dan verdiend.

In korte tijd raakte het team bovendien twee hoog aangeschreven coureurs kwijt. Alleen door de gratie van Red Bull en het toevallige debuut van Nyck de Vries ontstond er voor Alpine een kans om Oscar Piastri en Fernando Alonso te vervangen met Pierre Gasly.

Geen zin in sim

Gedurende het seizoen waren er constant interne spanningen bij Alpine door de vele clashes tussen Esteban Ocon en Fernando Alonso. Uiteindelijk vond de Fransman het nodig om zijn idool na het seizoen nog even een slecht verhulde trap na te geven. Esteban claimde dat hij 98% van het werk binnen het team voor zijn rekening nam, en Fernando dus eigenlijk niets uitvoerde. T

egenover L'Equipe viel Alpine CEO Laurent Rossi zijn coureur bij. Volgens hem had het team weinig aan Alonso bij de cruciale ontwikkelingsfase van de nieuwe ground effect auto. Fernando had namelijk geen zin in simulatorwerk. Nieuwe rekruut Pierre Gasly zal echter wel met een glimlach klaar gaan staan:

"Pierre zal ook meewerken in de simulator. Het is één van de grote verschillen. Niet alle coureurs spenderen hun tijd in de simulator, maar de waarheid is dat het vandaag de dag een kritiek element is. Dit jaar was er met de nieuwe auto een hoop werk te doen en Fernando is niet iemand die ervan houdt om simulatorwerk te doen. Maar dat verandert niets aan zijn status als geweldige coureur."

Vingers wijzen

Rossi werd ook nog even gevraagd naar zijn visie op de problemen tussen Ocon en Alonso. Nieuwe teamgenoot Pierre Gasly heeft immers ook een minder dan positieve voorgeschiedenis met Esteban. De twee Normandiërs begonnen als vrienden, maar in het heetste van de strijd begon de relatie gedurende hun carrières af te brokkelen.

Rossi is echter niet van plan meteen harde grenzen te stellen. Hij laat de twee kemphanen elkaar liever voor schut zetten, zoals met Ocon en Alonso gebeurde in Brazilië. Als er problemen ontstaan voor het team, dan worden de coureurs meteen aangemerkt als de schuldige partij:

"Het is een sport op hoog niveau en in het heetst van de strijd zullen er problemen zijn. Het belangrijkste is dat het het team niet benadeelt wat betreft prestaties. Zoals ik hen vertelde - aan Ocon en Alonso - dit jaar lieten we ze gaan totdat het team ermee verloor, zoals in Brazilië. Dus als er problemen de kop opsteken, dan zullen zij de grote verliezers zijn, want iedereen verwacht het al en velen denken dat het grote kinderen zijn."

Formule 1
  • BrunoPress