Deze Mercedes W124 is te mooi om waar te zijn (995 km)

Ruimte over voor een betaalbaar museumstuk? Deze 230E is de perfecte kandidaat.

Deze Mercedes W124 is te mooi om waar te zijn (995 km)

De W124-generatie van de E-klasse is een van de meest legendarische modelreeksen van het merk met de driepuntige ster. Het tijdloze ontwerp van Bruno Sacco werd gecombineerd met ijzersterke techniek. Zeker met een diesel onder de kap was de auto simpelweg niet kapot te krijgen. Dat maakte het model vooral populair bij uitbaters van taxibedrijven, maar de moppen die daardoor ontstonden deden niets af aan de bouwkwaliteit.

Kilometerstand

De W124 staat bekend om z'n vermogen om zeer hoge kilometerstanden te halen. Een zilvergrijze 230E kreeg daar echter nooit de kans voor. In 1987 werd de auto geleverd aan een Mercedes-Benz dealer in Braunschweig, waar hij dienst deed als een showroom-model. Na slechts een jaar op de vloer werd de 230E verplaatst naar de opslag. Daar bleef hij uiteindelijk 33 jaar staan.

Absolute showroomstaat

Pas in maart van dit jaar werd de Mercedes bevrijd uit zijn isolatiecel. Met slechts 995 kilometer op de klok is de auto nog niet eens ingereden. De 230E is nog steeds in absolute showroomstaat, precies zoals hij bedoeld was in 1987. Het smetteloze uiterlijk is van buiten al indrukwekkend, maar aan de binnenkant grenst de kwaliteit aan het belachelijke. Ondanks een jaar in een showroom met nieuwsgierige klanten zit er op de stoffen stoelen geen enkele vezel verkeerd.

Viercilinder

Met de gestoorde prijzen van de laatste paar jaren in het achterhoofd zou je verwachten dat de Merc voor enkele tonnen euro's aangeboden wordt. Dat valt echter reuze mee. Het gaat namelijk om de bescheiden 2,3 liter viercilinder met 132 pk met een handgeschakelde vijfbak, waardoor de waarde een stuk lager is.. Aanbieder Mechatronik vraagt 'slechts' €49.500 voor de auto. Een AMG-model of een 500E in dezelfde staat zou onbetaalbaar zijn.

Museumstuk

Gezien de perfecte staat van de auto zien we de kansen van particuliere kopers echter somber in. We hebben zo'n donkerbruin vermoeden dat er bij Mercedes-Benz Classic wat mensen meekijken. Het zou voor de Duitse autogigant een mooi goedkope toevoeging zijn aan hun museum. Wil je ze toch te snel af zijn? De advertentie vind je hier.

Cargasm
  • Mechatronik