Extreem aangepaste Mercedes-Benz 600 Maybach te koop in Nederland

De meest luxe klassieke Mercedes ligt voor het oprapen. Deze one-off 600 Grosser is een aparte fusie van klassiek looks en moderne Maybach uitrusting.

Extreem aangepaste Mercedes-Benz 600 Maybach te koop in Nederland

De Mercedes 600 'Grosser' geldt als een van de beste en meest beruchte luxeauto's van zijn generatie. Het was lange tijd de duurste auto ter wereld en een geliefd vervoersmiddel voor allerhande prominenten. Helaas was het merendeel daarvan een brute dictator.

Met namen als Saddam Hussein, David Bowie, Rowan Atkinson, Idi Amin, Eric Clapton, Josip Broz Tito, Ringo Starr, Jack Nicholson, Kim Jong-il en Jeremy Clarkson heeft de auto een kleurrijke reputatie.

De 600 had luxe die goed genoeg was voor staatshoofden en rocksterren tijdens de 18 jaar die de auto in productie was. Anno 2007 schoot de auto volgens de toenmalige eigenaar van dit exemplaar uit 1975 echter flink tekort.

Maybach

In 2002 was namelijk de nieuwe Maybach op de markt gekomen. De 57 en 62 modellen waren een revival van het oude luxemerk en werden op de absolute top van het segment gepositioneerd.

De eigenaar van deze witte 600 leek het een goed idee om het klassieke uiterlijk van de W100 generatie te combineren met de luxe uitrusting van de moderne Maybach. Met ondersteuning van de Mercedes-Benz Classic-afdeling werd een zorgvuldig proces gestart om dit te realiseren.

Klassiekerstatus

Mercedes-Benz Classic zorgde dat niet alleen het klassieke karakter van de oude 600 behouden bleef, maar ook de klassiekerstatus voor de Duitse wet. Hierdoor is de auto ondanks alle luxe nog steeds voorzien van de originele motor en versnellingsbak. Met slechts 250 pk moet je dus geen haast hebben.

De conversie duurde zeven jaar en kostte naar schatting 3 miljoen euro. Alle grote en belangrijk elementen van het Maybach-interieur zijn geïntegreerd met de Grosser op een relatief smaakvolle manier.

Achterin zitten de vier passagiers tegenover elkaar en is er een melkglazen afscheidingswand met de chauffeur. Naast het dimbare zonnedak zijn er rondom gordijnen aanwezig. Zo kun je in alle luxe, stijl en privacyvertoeven op weg naar je volgende aandeelhoudersvergadering.

De one of a kind Mercedes 600 Grosser Maybach staat te koop in Alkmaar bij Auto Leitner BV. Interesse? Dan mag je 2,150,000 euro meenemen.

Waslijst

De integratie van Maybach onderdelen zorgt voor een waslijst aan luxe opties:

Airconditioning automatisch voor en achter
Ambiente sfeerverlichting
Automatisch kofferdeksel
Becker Grand-Prix stereo
Bluetooth
Camera voor en achter
Centrale deurvergrendeling
Cruise control
Dolby Surround Soundsystem
Druppellader voor en achter
DVD scherm elektrisch uitschuifbaar
DVD speler
Elektrisch verstelbare achterzetels
Extra leeslampjes
Gereedschap compleet en in lederen tas
Gordijnen achter
Intercomsysteem
i-Pod aansluitingen
Koelkast
Luchtvering
Maybach instrumentenpaneel in plafond
Maybach panorama glazendak dimbaar
Minibar met glazen
Mistlampen voor en achter
Navigatie voor en achter
Niveauregeling
Scheidingswand melkglas dimbaar
Stoelkoeling voor en achter
Stoelverwarming voor en achter
Swarovski diamanten in daklijsten
Tafels achterin inklapbaar
Verlichte chrome instaplijsten
Verstelbaar stuurwiel
Vlaggenstokhouders

Cargasm
  • Auto Leitner B.V.