Familieracers opgelet: Mercedes-AMG vernieuwt E-Klasse

Mercedes-Benz nam de afgelopen maanden de tijd om langzamerhand de gehele E-Klasse een facelift te geven. Als finishing touch zijn nu de AMG-modellen aan de beurt. Maak kennis met de i6'en en V8 uit Affalterbach.

Mercedes AMG E-Klasse

AMG geeft in een keer de hele E-Klasse een facelift, dus maak kennis met de nieuwe Estate, Sedan, Coupé en Cabrio. Onderhuids is er keuze uit drie motoriseringen. De E53 krijgt een 'mild-hybride' drieliter zes-in-lijn mee die er 435 pk en 520 Nm uitdraait. Naast een turbo heeft de zescilinder ook een elektrische compressor en een 'EQ boost' ter waarde van 22 pk. Dan is er de E63 die een vierliter twin turbo V8 heeft met 571 pk en 750 Nm als belangrijke gegevens. Als dat nog niet genoeg is, kunt u kiezen voor de E63 S met dezelfde motorinhoud, maar door andere turbo's en motormanagement pompt die er 612 pk en 850 Nm uit.

Vierwielaandrijving

Alle modellen hebben 4Matic vierwielaandrijving en een automatische versnellingsbak. De modellen met zes cilinders komen met een AMG SPEEDSHIFT TCT 9G versnellingsbak met koppelomvormer, terwijl de V8's een AMG SPEEDSHIFT MCT 9G (met wet start-off clutch) meervoudige koppelingsbak hebben.

Eigenlijk is dat dus allemaal hetzelfde gebleven. De veranderingen zijn vooral uiterlijk en aan het interieur. Ook de nieuwste versie van het infotainment van Mercedes vindt zijn weg naar de vernieuwde E.

Estate

Sedan

Cabrio