Bentley gaat ijsracen met de Continental GT

Tijdens de Hahnenkamm-rennen afgelopen weekend in Kitzbuhel toonde Bentley al een glimp van de Contintental GT ijsracer. Het Britse merk heeft samen met nieuwe partner Bomber een auto geprepareerd voor de GP Ice Race in Zell am See.

Bentley Continental GT

Met zijn zes liter grote W12 motor, die 635 pk levert aan alle vier de wielen is de Bentley Continental GT wellicht een ideal wagen om mee te gaan ijsracen. Al zal het hoge gewicht van de Britse aristocraat niet heel handig zijn op een gladde ondergrond.

Op de buitenkant van de wagen is een livery geplakt die een ode brengt aan de Conti GT die afgelopen jaar Pikes Peak wist te winnen. Aan de binnenkant zit Catie Munnings, de junior wereldkampioen rallyrijden en de eerste vrouwelijke profcoureur van Bentley "in the modern era".

In beginsel is er weinig veranderd aan de wagen. Desondanks is wel wat veranderd, zo is er een rolkooi aan de achterkant van de wagen toegevoegd en brandblussysteem, racestoelen en gordels. Verder is de rijhoogte van de wagen aangepast en is de spoorbreedte met 15 mm opgerekt om plaats te bieden aan Pirelli Scorpion spijkerbanden.

Behalve de ijsrace die op 1 en 2 februari plaatsvindt is er ook een demonstratie van skijoring. Daarbij wordt een skier getrokken door een auto en dat is een knipoog naar de Olympische winterspelen van 1928, toen een paard de skiër voorttrok.