'McLaren zet deur open voor terugkeer Fernando Alonso'

Honda lijkt een veto te hebben uitgesproken voor de deelname van Fernando Alonso aan de 104e Indy 500 in een wagen van Andretti Autosport. Arrow-McLaren SP heeft echter nog een derde auto over en is welwillend tegenover hun oude coureur.

Fernando Alonso

In 2017 reed Fernando Alonso in een wagen van Andretti de Indy 500. Dat ging heel behoorlijk en de Spanjaard leidde de race zelfs geruime tijd. In 2019 ging de deelname met de inschrijving van McLaren een stuk minder goed, Alonso haalde de start niet eens. Tot gisteren zag het er echter naar uit dat Fernando in 2020 een revanche zou kunnen nemen. Alonso en het team van Michael Andretti waren dicht bij een overeenkomst, alleen Honda moest nog even een stempeltje zetten.

Kennelijk zat het hoofdkantoor in Tokio helemaal niet te wachten op een wiedergutmachung met Nando. De Spanjaard had de motoren van Honda in 2017 immers voor GP2 engines uitgemaakt. Einde Triple Crown dus?

Toch niet. Sam Schmidt, een van de eigenaren van het Arrow-McLaren SP Indycarteam vindt het een grote kans dat Alonso nu weer beschikbaar komt. Het contract tussen McLaren en de Spanjaard is dan wel verlopen, maar dat is volgens Schmidt slechts een formaliteit. Tegen Motorsport zegt de Amerikaan dat McLaren eigenlijk dacht dat Alonso al zo ver rond was met Andretti dat ze ervan uitgingen dat hij niet beschikbaar was: "Maar wij hebben nog geen besluit genomen over onze derde auto voor de Indy 500. We dachten dat Alonso niet meer beschikbaar zou zijn." Hij vervolgt: "Het zou voor Chevrolet natuurlijk geweldig zijn als dit alles betekent dat Alonso met een Chevy gaat deelnemen. Maar tegelijkertijd kan hij ook dit jaar langs de zijlijn blijven zitten als er zich geen goede kans voordoet."