Honda wil Fernando Alonso toch niet in Indy 500

Fernando Alonso kan zijn ambities richting de Triple Crown of Motorsport komend seizoen in de ijskast zetten. Japanse motorleverancier Honda heeft Andretti Autosport teruggefloten en verteld dat de Spanjaard er niet in komt.

Fernando Alonso

Vorige week leek het erop dat de maandenlange geruchten dat Fernando Alonso in mei in een van de wagens van Andretti Autosport aan de Indy 500 zou deelnemen eindelijk waar zouden worden. Spaanse krans AS meldde dat er een overeenkomst was tussen de twee partijen en dat Honda ook akkoord was.

Dat blijkt nu toch te vroeg gejuicht te zijn van de Spaanse sportkrant. Autosportwebsite Racer meldt dat er een veto binnen is gekomen bij Andretti. Terwijl de Amerikaanse tak van Honda kennelijk al akkoord was met de deal, gooide Tokio een balk in de versnellingsbak.

Het lijkt er nu op dat tweevoudige F1-wereldkampioen Alonso niet meedoet in mei. Desondanks wordt er nog op allerlei niveaus geprobeerd om de deal te redden. De Japanners zijn de zure opmerkingen van Alonso tijdens zijn laatste desastreuze jaren bij McLaren niet vergeten. De Spanjaard noemde de Honda-motor toen regelmatig een "GP2-engine".

Fernando kan ook nog kijken of er een zitje over is in een team dat rijdt met Chevrolet-motoren. Eén daarvan is Arrow McLaren SP, inderdaad hetzelfde McLaren als het team waarmee Alonso met Honda-motoren in de Formule 1 reed.

Voor Nederlanders blijft het in ieder geval goed nieuws dat we oranje inbreng in de legendarische oval-race krijgen. Met Rinus Veekay wordt het sowieso spannend om in te schakelen op 24 mei.